Stiinta si tehnica

Aparatul Mora te lasă de fumat

Fumatul poate deveni în viitor o poveste. Și aceasta prin terapia antifumat cu un aparat performant Mora. După o specializare continuă în Germania, vizavi de funcțiile și tratamentele aplicate cu ajutorul acestui aparat, Ana Bratu, medic internist și gastronterolog la Centrul medical Medicin Serv, ne oferă mai multe detalii în interviul ce urmează.

Reporter: De ce este important acest aparat în medicină?

Ana Bratu: Procedura tehnică medicală utilizată pentru a se obține abandonarea fumatului face parte din metodele medicinei energetice. Aparatele specializate în acest domeniu, și în cazul nostru aparatul MORA, sunt concepute pentru a fi utilizate în elaborarea unui diagnostic medical și în terapie. Medicina energetică nu este o altă medicină, ci este rezultantă a progresului fizicii cuantice și a eforturilor științei de a crea o tehnologie capabilă să detecteze perturbările energetice precursoare bolilor ca și a dezordinilor deja instalate și manifestate la nivel anatomic.

Rep.: Ce performanțe atinge aparatul Mora, și cum pot fi acestea aplicate la un fumător?

A.B.: Când examinăm cu Mora un pacient care este fumător, primim invariabil semnale de afectare cronică a bronhiilor, plămânilor, a inimii și pancreasului. Datorită acestei tehnologii am observat că modificările patologice se instalează rapid după ce pacientul începe să fumeze și dispar, sau doar se ameliorează după aproximativ șapte ani de la de la renunțarea la acest obicei. În timpul examinării cu aparatul Mora a unui fumător se detectează și alți factori de risc ce pot grăbi apariția consecințelor finale ale acestui obicei , cum este cancerul bronho-pulmonar, pancreatic, infarctul miocardic, etc. Unii dintre factorii de risc semnalați sunt anxietatea și stresul rezultate din incapacitatea de a se rezolva evenimentele neplăcute. Se pot cuantifica substanțele toxice care au pătruns în organismul nostru, insecticide, pesticide, aditivi alimentari, ca și alimentele pentru care avem intoleranță. Se pot detecta geopatiile determinate de telefonul mobil, aparatele casnice, liniile de înaltă tensiune care generează adevărate câmpuri electromagnetice perturbatoare. Toate acestea afectează sistemul imunitar al fumătorului. Alte modificări biologice ne sunt semnalate de valoarea colesterolului, glicemie, acid uric, valorile hormonale, vitaminele, mineralele, etc.

Rep.: În cazul fumătorilor, intervin modificări la aceste constante biologice?

A.B.: Tabloul clinic și biologic relevat de Mora în timpul examinării este de-a dreptul dramatic. Fumătorul însă este dependent de acest obicei și renunțarea este dificilă. Simptomele neplăcute fizice și psihice care se instalează după abandonarea fumatului sunt supărătoare și determină fumătorul să-și reia obiceiul.

Rep.: Se poate renunța mai ușor la fumat cu ajutorul acestui aparat?

A.B.: Terapia anti fumat cu aparatul Mora face ca simptomele fizice ale abstinenței să dispară total după o zi sau două și să fie ușor de suportat. Simptomele fizice complexe sunt și ele influențate cu ajutorul unui program energetic care ține cont de profilul psihologic al pacientului. Å¢inând cont de complexitatea factorilor psihici și cazurile de dependență, decizia de a renunța la fumat aparține strict fumătorului. El va stabili data la care dorește să i se aplice procedura terapeutică. El este cel care va respecta regulile simple recomandate înainte și după terapie. Până în prezent, procentul de reușită se situează în jur de 80% din cei tratați. Acestora li se aplică întreaga procedură și de asemenea vor primi un material informativ pentru a cunoaște toate detaliile . După terapie este monitorizat timp de un an.

Rep.: Având în vedere că sunteți medic internist și gastroenterolog, cum vă ajută aparatul Mora în acest domeniu?

A.B.: Aplicarea terapiilor anti fumat reprezintă doar o preocupare secundară a activității mele medicale. După examenul clinic al pacientului îmi formulez un diagnostic prezumtiv. Continui prin examen ecografic abdominal prin care pot vedea dacă boala pacientului a dus la modificări anatomice vizibile. Urmează examinarea cu aparatul Mora având ca scop decelarea cauzelor care au dus la boală. Terapia constă în eliminarea cauzelor și îmbinarea terapiilor convenționale cu cele alternative.

Rep.: Considerați că în viitor eficiența aparatului și terapiile aplicate cu acestea vor avea un ecou în sistemul sanitar românesc?

A.B.: Din câte știu eu în țara noastră funcționează doar opt aparate Mora. Făcând o comparație pot spune că în anul 1986 existau doar trei ecografe abdominale în Transilvania. Astăzi, ecografia este un examen de rutină. Având în vedere beneficiul imens care se poate obține prin folosirea acestui aparat în medicina preventivă, cred că în câțiva ani numărul lor va fi mai mare chiar decât al ecografelor. Acest lucru se va petrece cu siguranță deoarece medicina viitorului este a energiilor subtile.

A consemnat,

Arina CORDUNEANU

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close