Auto

Audi A3 Sportback la Târgu Mureș

După ce a fost lansat oficial în România acum câteva săptămâni, modelul A3 Sportback,de la Audi, a fost adus și la Târgu Mureș. Lansarea s-a făcut la showroomul dealerului Audi și Volkswagen, Auto Top, în prezența numeroșilor invitați, printre care s-au numărat reprezentanți ai presei, oameni de afaceri și autorități locale. După partea introductivă, în care organizatorii ne-au prezentat un scurt istoric al mărcii și sistemele de plată puse la dispoziția clienților, a venit și momentul descrierii în detaliu a mașinii, urmată de dezvelirea ei.
Noul Audi A3 este o mașină din categoria premium compact, care încearcă să revoluționeze clasa ei printr-o serie de inovații, atât în domeniul tehnologiei cât și în domeniul designului. Mașina are o alură care pendulează între sportivitate și eleganță și se apropie de cea a unui coupe, datorită liniei fluide descendente spre spate. Plafonul se arcuiește elegant către spatele complet redesenat. Însă, elementul de design care dă personalitate mărcii este grila trapezoidală a radiatorului, desenată într-o singură bucată, introdusă în premieră anul acesta pe modelul A8. Noua generație de volane Audi ajunge și ea pentru prima dată și în clasa compactă, prin intermediul lui Sportback. Aceste volane, disponibile în trei sau patru spițe, pot fi recunoscute prin elementul trapeziodal despre care vorbeam.
O gamă largă
de motoare…
…vin să dea viață mașinii Audi A3. Gama cuprinde atât motoare pe benzină cât și diesel, noutatea fiind reprezentată de motorul Turbo FSI, unicul motor FSI turbo montat pe o mașină de serie. Nici la capitolul cutiilor de viteză Audi nu rămâne în spate, oferind clienților posibilitatea de a alege, în funcție de propriile nevoi. Una dintre alternative este cutia de viteze DSG (Direct Shift Gear) cu ambreiaj dublu, care, practic, crește viteza de schimbare a rapoartelor.
Un alt element inovator pentru segmentul premium al clasei compacte este introducerea tracțiunii integrale permanentă, care transformă în mod ideal puterea dezvoltată chiar și de cele mai sportive versiuni ale noului A3. Această tracțiune integrală, denumită de cei de la Audi – quattro, imprimă ținutei de drum, în egală măsură, un caracter dinamic și siguranță activă. Suspensia dinamică este proiectată atât pentru a oferi manevrabilitate sportivă, cât și pentru a ridica stabilitatea la cel mai înalt nivel.
Pentru capitolul siguranță, mașina oferă ESP-ul (Programul Electronic de Stabilitate), scaunele din față cu tetiere active, avertizare optică și acustică de prindere a centurii, airbag-uri față și laterale pentru șofer și pasagerul din dreapta și airbag-uri pentru protecția capului, atât pentru pasagerii din față cât și pentru cei din spate.
Cam aceasta ar fi, în mare, mașina care se adresează în special tinerilor cu un stil de condus sportiv, dar și celor care vor o mașină de calitate, din clasa compactelor.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close