Eveniment

Bucuria muzicii cu Shinya Ozaki la Filarmonică

Reunite în cadrul programului lunii ianuarie cu titulatura “Luna muzicii de divertisment†cele două concerte au adus în fața melomanilor un program pe cât de variat pe cât de plăcut, din care nu au lipsit pagini muzicale specifice concertelor de Anul Nou precum și arii din operă, Corul Filarmonicii făcându-și astfel debutul în noul an prin cele două concerte găzduite de Sala Mare a Palatului Culturii.

Unul din cei mai îndrăgiți dirijori permanenți ai Filarmonicii, maestrul Shinya Ozaki alături de Corul și Orchestra Filarmonicii au respectat și de această dată tradiția începutului de an oferind publicului un concert de excepție din care nu au lipsit  bijuterii muzicale ale familiei Strauss completate de arii și duete celebre de Mozart, Rossini, Bizet și Gounod.

De la polcă la operă

Prima parte a concertului a adus publicului prezent în număr mare la cele două concerte  lucrări tradiționale de final și început de an, fragmente din Uvertura ”Zampa” de F.Herold, Polca Anei de J.Strauss jr., Polca pălăvrăgelii, op. 214, Polca-mazurca ”Elogiul femeilor”, op. 315, Polca ”Morișca”, op. 57, Valsul ”Viață de artist”, op. 316 semnate  J.Strauss. Partea a doua a concertului a prilejuit intrarea în scenă a doi tineri și talentați soliști, soprana Paula Iancic și Petre Burcă,bas, programul ales fiind unul special, publicul prezent fiind vrăjit de lucrări precum Je veux vivre – din opera ”Romeo și Julieta”, ”La callunia” – aria lui Don Basilio din opera ”Bărbierul din Sevilla”, Variațiune din ”Capriciul spaniol”, ”Madamina” – aria lui Leporello din opera ”Don Giovannni”, Quando m’en vo soletta per la via – arie din opera ”Boema”, La ci darem la mano – duet din opera Don Giovanni. “Publicul din Târgu-Mureș este unul foarte cald, simt că le place muzica. Chiar dacă stau cu spatele la el în timpul concertelor îl simt cald și primitor. Nu a făcut excepție nici cele două concerte de Re-Revelion. În prima parte a concertului au fost prezenți compozitori tradiționali, familia Strauss, care de regulă sunt prezenți în concertele extraordinare de Anul Nou, fapt pentru care îmi sunt foarte dragi pentru că aduc lucrări tradiționale. În partea a doua a concertului am avut doi soliști minunați, soprana Paula Iancic și  Petre Burcă, bas, fapt pentru care am putut include niște lucrări mai deosebite cu arii din opere semnate Rossini, Mozart, Puccini.Au fost două concerte minunate care au bucurat publicul, chiar și orchestra care are mare plăcere să beneficieze de acest repertoriu pentru un concertâ€, a precizat maestrul Shinya Ozaki.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close