Campion naţional la skanderberg, producătorul unor dulciuri deosebite
Vipuri pe scene, mai ales la evenimente de genul Zilelor Oraşului, nu mai surprind pe nimeni. Dimpotrivă, cu toţii le aşteptăm şi ne aşteptăm ca acestea să fie cât mai strălucite şi cât mai multe. La fel a fost şi la Zilele Oraşului Iernut, a căror a XX-a ediţie au avut loc în perioada 14 – 16 august. Sărbătoare a oraşului şi nu bâlci, una care a scos toţi iernuţenii pe străzi. Iar vipurile au fost prezente nu doar pe scenă, ci şi pe alei.
Denumire haioasă pentru un produs deosebit
Acolo am dat eu şi peste un campion naţional care fabrică „Fiţoşica”. Unde altundeva mai puteai întâlni un campion naţional de skanderberg care fabrică gogoşi? Şi nu orice fel de gogoşi. Este vorba despre un brand fabricat sub franciză. O denumire haioasă pentru un produs deosebit. Recunosc, pe mine m-a atras în primul rând denumirea. M-a atras însă şi procedeul de preparare a gogoşelelor, care ajung în cutiile speciale fără a fi atinse în nici un fel de mâna omului, de pe o linie de fabricaţie complet automatizată.În plus, venite din partea unui proaspăt campion la skanderberg, pentru mine cu siguranţă au avut o savoare deosebită.
Fane, după cum s-a recomandat pentru publicul larg sportivul, a avut un moment de dragoste la prima degustare când a întâlnit pentru prima oară produsul care de atunci, adică de vreo 5 ani, îi asigură pâinea ( şi gogoşile ) de toate zilele. Dar nu doar cel care le oferă este special. Gogoşelele, înecate cu mult sos de ciocolată şi de căpşuni, au un gust pe care eu cel puţin nu l-am mai întâlnit. „Este un premix special care provine din import şi care conţine, printre altele, multă vanilie. De acolo gustul deosebit”, explică Fane. „Sosul de ciocolată la rândul său este special. Nu în ultimul rând aparatura folosită are o contribuţie decisivă la reuşita produsului”, mai spune sportivul care face gogoşi.
O activitate deobicei rezervată doamnelor, cea de a face dulciuri. Fane nu mă contrazice. „Eu am fost atras acum 5 ani în primul rând de gustul lor. Dar şi de nume şi nu în ultimul rând de aspect. Nu se lucrează deloc cu mâna, totul este automatizat. Gogoşelele cad direct de pe bandă în uleiul de palmier, şi de acolo ajung direct în cutiile personalizate, înecate în sos de ciocolată şi decorate”, povesteşte Fane. Sportivul le consumă desigur cu moderaţia cuvenită unui campion. Asta pentru că este sportiv activ şi îşi planifică şi alte titluri cât mai strălucite. Şi până atunci, ne îndulceşte vieţile cu gogoşelele lui speciale.