Educatie

Cîinele Urzi şi mascaţii la Gimnaziul „Bernády”

Atentie emotionata in randul copiilorCâinele poliţist pe nume Urzi şi mascaţii au fost cu siguranţă vedetele primei zile de octombrie în rândul elevilor Gimnaziului „Dr. Bernády György” din Târgu-Mureş. Demonstraţie de imobilizare a infractorului, prezentarea laboratorului mobil de criminalistică şi multe răspunsuri pline de răbdare, aşa au înţeles să ajungă aproape de copii poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipale. Aducând în curtea gimnaziului caravana „Poliţia aproape de tine”, într-o acţiune desfăşurată în cadrul Săptămânii Prevenirii Criminalităţii.

Comisarul sef Damaschin prezinta Caravana Caravana, idee locală şi de succes

Surescitarea a cuprins cei peste 800 de elevi ai gimnaziului cu mult înainte, semn că evenimentul a fost mult aşteptat. Caravana a beneficiat de o primire demnă de vedete de cinema. Exclamaţiile, schimburile aprinse de păreri şi informaţii au creat o zarvă generală cu mult înainte de sosirea poliţiştilor. „Vin!Vin!Vin!”, au răsunat exclamaţiile generale la auzul sirenelor. Iar apariţia „mascaţilor” a stârnit de-a dreptul aplauze însoţite de ţopăieli entuziaste. Semn că elevii, chiar dacă nu ştiu ei foarte multe, îi văd pe poliţişti în postura eroului pozitiv. „Este o zi frumoasă de toamnă şi una extrem de importantă pentru noi”, a fost de părere şi directorul Gimnaziului, Ioan Borgovan. Comisar şef Ioan Damaschin, şeful Poliţiei Municipiului Mureş, a fost la rândul său mulţumit de primirea extrem de călduroasă. „Am venit împreună cu o echipă din cadrul Biroului rutier, este reprezentată poliţia de proximitate, serviciul criminalistic şi intervenţii de urgenţă, precum şi o maşină cu radar”, a descris acesta Caravana, care este o idee locală şi de succes.

Infractorul a fost imobilizat Cei răi sunt prinşi întotdeauna ?

Demonstraţia lui Urzi, câinele poliţist vedeta vizitei, a captat pe urmă întreaga atenţie şi entuziasm al copiilor. Au admirat cât de disciplinaţi au putut dotările laboratorului mobil de criminalistică şi au studiat cum funcţionează radarul. Şi nu au contenit să trateze poliţiştii ca pe cei mai de seamă musafiri, stând de-a dreptul la rând ca să dea mâna cu aceştia, să le pună o sumedenie de întrebări ba chiar să se pozeze cu aceştia. „Ne bucurăm că suntem percepuţi atât de pozitiv. Suntem convinşi că această atitudine faţă de Poliţie îi va ţine pe drumul cel bun şi când vor fi adulţi”, a fost părerea agenţilor prezenţi. Iar copiii au fost încântaţi să-şi împărtăşească părerile. Dragoş de exemplu, din clasa a II-a A, a fost de părere că momentul cel mai interesant a fost când Urzi a prins, cuvintele lui, „un domn”. „Poliţia salvează oamenii”, a explicat Yanis. Lui Flavius i-au plăcut mult dotările. Radu în schimb a avut o experienţă mai personală. „Nouă ne-au spart apartamentul şi poliţia i-a prins”, m-a lămurit acesta. Tot el a tras o concluzie a evenimentului. „Am învăţat să aleg întotdeauna calea cea dreaptă. Cei răi întotdeauna sunt prinşi”, a spus Radu.

Oare cum functioneaza radarul

 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close