Eveniment

Combaterea infracționalității, prioritară la Luduș

Ședința a debutat însă cu o invitație la o inedită expoziție zonală de porumbei, păsări și animale mici, venită din partea lui Teodor Sebastian Avram. Aceasta va fi organizată în sala de sport a Școlii Generale nr. 1, duminică, 16 februarie. Totodată, acesta a solicitat consilierilor ludușeni sprijin pentru dezvoltarea asociației zonale a crescătorilor.

Infracționalitatea, un punct sensibil

Majoritatea punctelor expuse în ordinea de zi a lucrărilor au trecut apoi cu unanimitate de voturi. Rapoartele referitoare la activitatea comisiilor, a compartimentelor sau proiectele privind reînoirea unor contracte de concesionare, sau solicitările de sprijin pentru persoane cu dizabilități, cazuri sociale și altele prezentate la Secretariat au fost complete și întemeiate. 

Singurul punct care a necesitat o dezbatere mai amănunțită a fost acela a Planului de Ordine și Siguranță Publică al orașului Luduș. În această privință, consilierul UDMR Enyedi Mihai a solicitat o mai bună colaborare cu Poliția Locală și cu Jandarmeria pentru a acționa împotriva celor care comit acte de vandalism în școli, după încheierea cursurilor, când școlile nu au personal propriu de pază. „Sunt indivizi care escaladează gardul și, deși avem sistem de supraveghere, nu avem cum să luăm măsuri împotriva lor. Noi sesizăm , dar nu putem interveni, nu avem oameni pentru asta. Cred că Jandarmeria, cărora le oferim sala de sport fără taxă pentru antrenamente ne-ar putea oferi puțin sprijin, am putea colabora mai bineâ€, a spus Enyedi. 

Prezent la ședință în calitate de consilier local, șeful Poliției Locale, Cornel Boitoș, a promis că va interveni în această direcție. „Nu am primit nicio sesizare, dar vom lua măsuri ca patrula noastră să fie direcționată în zona școlii în orele în care nu este activitateâ€, a promis Cornel Boitoș. 

La solicitarea consilierilor, acesta a prezentat și situația infracțiunilor comise în ultima perioadă, apecificând faptul că în ultimul an au crescut numărul contravenienților, dar s-au rărit infracțiunile.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close