Economic

Din secretele meseriei de topograf

Meseria de topograf înseamnă mult mai mult decât doi oameni pe teren. Topografia poate fi practicată de oricine care este pasionat, dar pentru a primi o autorizație e necesară „Facultatea de Măsurători terestre și cadastruâ€, un timp de lucru pentru a acumula experiență de minim doi ani, iar apoi pentru obținerea autorizației este nevoie de trecerea unui examen de autorizație, susținut în cadrul Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară.

Stațiile topografice mai nou, se folosesc de GPS pentru a localiza planul care urmează să se întocmească, pe urma vine etapa de birou, informațiile sunt descărcate pe un computer, iar datele, punctele de pe teren sunt introduse în programul AutoCAD, unde sunt scrise datele de bază a terenului, precum localizarea, suprafața, punctele principale luate și unirea lor pentru a trasa în cele din urma planul imobilului. “Ne ocupăm, de măsurători terestre și cadastru: facem lucrări începând cu întăbulări, înscriere în Cartea Funciară a terenurilor și construcțiilor a planurilor de situație pentru construcție, dezmembrări și alipiri imobile, rectificări de CF evidențierea noilor construcții, radierea vechilor construcții, trasarea efectivă a imobilelor pe terenâ€, explică Alexandra, angajata unei firme de topografie-cadastru.

O parte a meseriei de topograf este de a și depune dosarul cu pricina la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară, iar acesta are un traseu: înregistrarea, avizarea de către inspectorat, înregistrare în CF și eliberarea dosarului, care se poate face beneficiarului, topografului.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close