
Extensia de gene cu efect Wow!
Ne plac reclamele la rimel cu gene ireal de lungi, dese si frumoase, și ne punem deseori întrebarea de ce , oare, orice rimel am lua, tot nu ne aranjeaza genele la fel ca în reclame?! De ce? Motiv pentru care cineva s-a gândit să inventeze extensiile de gene cu efect vizual pur și simplu wow! Produsele şi tehnicile de cea mai înaltă calitate, fac ca rezultatul extensiilor să aibă efect natural sau extravagant, design personalizat, să dea încredere în sine oricărei femei.
Extensiile de gene sunt noua posibilitate de a avea gene lungi și curbate fără excesul de rimel și fără a pune zilnic banda de gene, după cum ne povestește Claudia Mureșan, specialistă în cosmetică în cadrul Salonului de frumusețe și îngrijire personală ”Velvet”, de pe strada 22 Decembrie 1989 nr.28. Genele sunt gene din păr natural, fire de diferite lungimi lipite de firul natural al genelor cu un adeziv special făcut pentru așa ceva, a nu se confunda acesta cu cel ce se utilizează la genele bandă sau smocuri. După ce clienta este aşezată pe un pat, se va face o curăţare profundă a genelor şi în jurul ochilor, și se utilizează o bandă pe genele inferioare, pentru a le proteja. Procedura de aplicare a extensiilor nu este dureroasă, mulţi clienţi adorm între timp, şi se trezesc cu o privire minunată. Când o femeie dorește să facă acest pas trebuie să fie conștientă că aceste extensii nu sunt tolerate de toată lumea, motiv pentru care este necesar un consult cu o cosmeticiană înaintea procesului de aplicare a acestora. Aceasta va decide mărimea cu care avantajează ochiul cel mai bine si modul în care clienta dorește să arate după punerea lor. Dacă ochiul și genele permit, se pot face anumite forme cu extensiile, unul din exemple fiind popularul cat-eye. În acest caz genele sunt lipite cu un adeziv creat special și se pun aproximativ la 1-2 mm de pleoapă, nu pe aceasta. Aspectul lor natural ajută trăsăturile feței să iasă în evidență în special ochi care nu vor mai suferi din cauza excesului de rimel. Singurul dezavantaj care este la acest procedeu este ca durează între 1 -3 ore depinzând de numărul de gene care trebuiesc puse. Dacă clienta are grijă corespunzătoare de ele și nu le rupe sau freacă din greșeală, durata lor este garantată până la 4 săptămâni.
“Legenda” genelor false se pare ca vine de la regizorul american DW Griffith. In timpul filmarilor la “Intollerance” în 1916, regizorul a dorit ca actrița din rolul principal, Seena Owen, să aibă genele atât de lungi încât, în momentul în care privea în jos sau clipea, acestea să-i atingă obrajii. Un creator de peruci a reușit să îndeplinească cerințele regizorului și a creat genele din păr uman și tifon, așa încât rezultatul a fost magic pentru film. Griffith nu și-a revendicat în mod oficial invenția, iar ideea i-a fost furată , adaptată și fructificată de către alții.
Genele false au devenit populare începând cu anii ’60, la început fiind un accesoriu destul de costisitor la care aveau acces mai mult celebritățile.
Amalia VASILESCU