Eveniment

Farmecul jazzului adus de ”Pedro Negrescu Trio”

Foto 1 - Pedro Negrescu Seri de JazzDupă debutul în noua stagiune cu recitalul susţinut de Cvartetul Bohemia pe 15 octombrie, Proiectul ”Seri de Jazz şi Muzică Clasică” revine cu un nou episod muzical, joi 20 noiembrie 2014, de la ora 19.00, în Studioul 3 – Sala de concerte de pe bd. 1 Decembrie 1918, nr.109, din Tîrgu-Mureş, protagonişti fiind trei muzicieni de excepţie, reuniţi în cadrul ”Pedro Negrescu Trio”. “Pedro Negrescu alături de oaspeţii săi din Ungaria, pianistul Cseke Gábor şi bateristul Jeszenszky Győrgy vor oferi o oră de muzică la superlativ. Improvizaţia, ingredientul principal al jazz-ului, te va surprinde secundă de secundă. Fii altături de Radio Tîrgu-Mureş la evenimentul muzical al toamnei, recitalul susţinut de ”Pedro Negrescu Trio”. Rămâi pe frecvenţele 102,9 FM şi 98,9 FM sau on-line pewww.radiomures.ro şi serile tale vor fi magice”, afirmă Ana Maria Galea, coordonatorul proiectului ”Seri de Jazz şi Muzică Clasică”.

Muzician, profesor, regizor muzical

Pedro Negrescu este profesor, instrumentist, regizor muzical, contrabasist de jazz şi dirijor de muzică clasică. A colaborat în cariera sa cu nume mari ale jazz-ului românesc şi internaţional, Garbis Dedeian, Mircea Tiberian (care i-a fost profesor la Clasa Jazz a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti), regretatul Johnny Răducanu (ca membru permanent al grupului „Johnny Răducanu & Friends”), Marius Popp, Dan Ionescu, Liviu Butoi, Nicolas Simion, Romeo Cosma, fraţii Popovici (Iaşi), Ion Baciu Jr., Anca Parghel, Teodora Enache, Iancsi Körössy, Dan Ştefănică, Luiza Zan, Maria Răducanu, dar şi din alte ţări: bulgarii Ventzislav Blagoev, Valeri Dinchev, ungurul Köszegi Imre, sârbul Ivan Alexeevici, saxofonistul american Chico Freeman.

Sentimentul că nu există limite

Despre jazz-ul şi pasiunea pentru acest gen, Pedro afirmă: “Jazz-ul îmi place din multe motive: îmi place pentru că este o artă extraordinară, este viu, este cea mai nouă şi cea mai frumoasă până la urmă din punct de vedere al creativităţii, al improvizaţiei, al trăirii spontane, oferă libertate, dar şi încastrare într-o formă şi mă refer la o anumită pulsaţie care durează la fel şi precis, dar în cadrul acesta, mai mult decât fix, se pot întâmpla nişte lucruri ieşite din comun. Sunt muzicieni care îţi creează sentimentul că nu există limite. Improvizaţia în muzică este un element care vine de la marii iniţiaţi în muzică şi nu este un element la îndemâna oricui”declara artistul într-un interviu realizat de Radu Lupaşcu pentru publicaţia Arta sunetelor.

 

 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close