EditorialStiinta si tehnica

Febra tehnologiei și durerea realității

Ultima găselniță a Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului este implementarea proiectului privind înlocuirea manualelor școlare cu e-book-uri, proces care va costa, în total, aproximativ 600 de milioane de euro.

O motivație adusă este faptul că manualele școlare existente nu sunt bune, retipărirea acestora reprezentând o risipă de bani. Apoi, se vorbește despre tăierea copacilor, greutatea fizică a cărților și corectarea online a temelor de către profesori, în cazul în care există conexiune la internet.

Nu amintește însă nimeni de avizele sanitare inexistente în unele unități de învățământ, de grupurile sanitare exterioare sau de distanțele pe care unii dintre copii sunt nevoiți să le parcurgă în drum spre școală, din lipsa microbuselor școlare. La nivelul județului Mureș, situația nu este gravă dacă e să ne raportăm la aceste situații, însă, copii săraci tot există, la fel și situații financiare dificile, așa cum este cazul școlilor din Gurghiu, de pildă, pe care Primăria le sprijină atât cât este posibil, în temeiul legii. Pentru toate acestea, sutele de milioane de euro ar fi o mană cerească. Într-adevăr, e-book-urile ar arăta binișor în mâna elevilor din cele câteva licee “de fițe†dar parcă nu se prea potrivesc pentru cei care “laptele și cornul†reprezintă singura masă servită într-o zi.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close