Auto

Ford Fiesta Nr.1 în Europa în prima jumătate a anului 2015

Fiesta_H1_imageKÖLN, Germania, 29 iulie 2015 – Ford Fiesta a fost maşina de mici dimensiuni cu cele mai mari vânzări în Europa în prima jumătate a anului 2015.

Clienţii au cumpărat 173.999* de unităţi Fiesta în Europa între ianuarie şi iunie 2015 – o creştere de 3,6% comparativ cu aceeaşi perioadă din 2014.

Vânzările Fiesta de 33.646 unităţi în iunie 2015 au fost cu 22,3% mai mari decât în iunie 2014 şi au urmat introducerii în luna mai a acestui an, de noi culori şi îmbunătăţiri aduse consumului de combustibil şi echipamentelor.

“Europenilor le plac foarte mult maşinile mici şi au standarde ridicate si suntem mândri că Fiesta rămâne în top” a declarat Roelant de Waard, Vicepreşedinte, Marketing, Vânzări & Service, Ford Europa. “Acum clienţii pot alege din cea mai mare varietate de modele Fiesta, inclusiv modelul îmbunătăţit Fiesta ECOnetic şi noi culori precum Silver Silk.”

Fiesta a fost pe locul doi în topul vânzărilor generale de maşini în Europa între ianuarie şi iunie în acest an şi a fost maşina de mici dimensiuni cel mai bine vândută în Europa pentru al treilea an consecutiv în întregul an 2014.

* Rezultatele JATO Dynamics sunt bazate pe informaţii furnizate de JATO Consult, serviciul de consultanţă specializat al companiei. Cifrele sunt colectate din 30 de ţări europene. Pentru informaţii suplimentare, vizitaţi www.jato.com.

** Cifrele declarate privind consumul de combustibil/energie, emisiile de CO2 şi autonomia electrică sunt măsurate în conformitate cu cerinţele şi specificaţiile tehnice ale Regulamentelor Europene (CE) 715/2007 şi (CE) 692/2008 cu ultimele modificări. Cifrele privind consumul de combustibil şi emisiile de CO2 sunt specificate pentru o variantă a vehiculului şi nu pentru o singură maşină. Procedura de testare standard aplicată permite comparaţia între diverse tipuri de vehicule şi diverşi producători. În plus faţă de eficienţa consumului de combustibil a unei maşini, comportamentul şoferului şi alţi factori non-tehnici joacă un rol în determinarea consumului de combustibil/energie, emisiilor CO2 şi autonomiei unei maşini. CO2 este principalul gaz de seră responsabil pentru încălzirea globală.

Despre Ford Motor Company

Ford Motor Company, lider mondial în industria auto cu sediul în Dearborn, Michigan, produce sau distribuie autoturisme pe şase continente. Cu aproximativ 194.000 de angajaţi şi 66 de fabrici în toată lumea, printre mărcile auto ale companiei se numără Ford şi Lincoln. Compania furnizează servicii financiare prin Ford Motor Credit Company. Pentru informaţii suplimentare despre Ford şi produsele sale globale, vizitaţi www.corporate.ford.com.

Ford Europa fabrică, vinde şi servisează vehicule sub marca Ford pe 50 de pieţe individuale şi are aproximativ 53.000 de angajaţi la facilităţile deținute integral şi aproximativ 67.000 de angajaţi dacă sunt incluse asocierile în participaţiune şi entităţile neconsolidate. Pe lângă Ford Motor Credit Company, operaţiunile Ford of Europe includ Divizia de Relaţii cu Clienţii Ford şi 23 de unităţi de producţie (15 unităţi deţinute integral sau asocieri în participaţiune consolidate şi 8 asocieri în participaţiune neconsolidate). Primele autoturisme Ford au fost livrate în Europa în 1903 – anul în care a fost fondată Ford Motor Company. Producţia europeană a demarat în 1911.

 

Contact: Borbala Nagy Finn Thomasen
  Ford of Europe Ford of Europe
  +49 (0) 221 901 8781 +44 (0) 1268 401908
  bnagy12@ford.com fthomas3@ford.com

 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close