La 11 m de victorie

Au trecut 5 etape de cand ASA nu a mai cunoscut infrangerea. Cu 3 victorii si doua egaluri, din 5 intalniri, militarii se apropie tot mai mult de obiectiv: ramanerea in Divizia C de fotbal. Sambata militarii au ratat la mustata o noua victorie, pe terenul unei echipe clasate in prima parte a seriei. O dovada in plus ca formatia targumureseana nu-si merita statutul de echipa care se bate pentru supravietuirea in esalonul 3.

Chiar daca nu mai este ASA-ul de altadata, echipa militara nu e nici pe departe o formatie care sa se piarda in anonimat. Socul suferit anul trecut, cand gruparea mureseana s-a aflat la un pas de desfiintare, a fost atenunat incet-incet. Ca un copil care invata din nou sa umble, echipa militara a revenit pas cu pas si a inceput sa demonstreze ca mai are inca multe de spus in fotbal. A fost nevoie de multe etape, pentru ca angrenajul, schimbat aproape in totalitate, sa functioneze din nou. Ultimele partide ale militarilor au demonstrat acest lucru. Victorii cu Chimica, Avantul si Budvar, egaluri in deplasare cu Amso si Gaz Metan. Virgil Lacatusu, cel care se ocupa de destinele gruparii muresene, a vrut sa precizeze ca aceste rezultate au fost obtinute cinstit, prin valoarea echipei: “Am luat pe bune fiecare punct. Nu am fost ajutati decat de ambitia si talentul jucatorilor. Inca nu am scapat de griji, dar suntem pe un drum bun. Echipa asta a ajuns sa fie privita cu compasiune, dar am demonstat ca putem juca fotbal si ca nu suntem terminati, asa cum au crezut unii.”

Militarii au fost foarte aproape de o noua victorie, sambata, la Sibiu, in meciul Amso. ASA a condus cu 2-0, prin golurile marcate la inceputul partidei de Pop Dobrin si Vancea, si, in plus, a beneficiat de o lovitura de 11 m. Ar fi putut sa fie 3-0, moment in care, aproape sigur, conturile ar fi fost incheiate, dar Porav a ratat penalty-ul. Gazdele, una din cele mai in forma echipe in retur, au revenit apoi si au egalat. Conducatorii echipei targumuresene s-au plans de arbitraj, spunand ca, spre finalul meciului, un fotbalist militar a fost oprit nejustificat, pe motiv de ofsaid.

In etapa viitoare (miercuri) ASA va sta (3-0 cu Textila Cisnadie, echipa retrasa din campionat), iar sambata viitoare va juca in deplasare, cu Viromet Victoria.

Lupta pentru evitarea retrogradarii e crancena. Nu mai putin de 6 echipe incearca sa scape de locurile care duc spre D. In hora se afla: Torpedo, Energia, Budvar, ASA, Avantul si Nitramonia.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close