Economic

Locuri de muncă în Olanda, prin intermediul Tjobs

111Sediul companiei Tjobs din Târgu-Mureş a găzduit marţi, 16 iunie, Ziua Porţilor Deschise, eveniment prilejuit de împlinirea a şase ani de activitate Tjobs, în cadrul căruia peste 100 de persoane interesate în găsirea unui loc de muncă au participat la o bursă de joburi. De asemenea, reprezentanţi ai Ambasadei Olandei la Bucureşti au oferit informaţii celor interesaţi cu privire la specificul locurilor de muncă din “Ţara lalelelor”.

Şase ani de Tjobs

Potrivit managerului de relații publice și comunicare al companiei Tjobs, Orsolya Csatlós, finalitatea evenimentului a adus parteneriate promițătoare cu Ambasada Olandei, interes și implicare din partea participanților mureșeni, dar și oferte de locuri de muncă în mai multe țări. “Evenimentul s-a axat pe patru teme principale: informarea mureșenilor cu privire la munca în Olanda prin campania promovată de Ambasada Olandei în România: ”Informează-te complet, angajează-te corect!”, sesiune de informare a agențiilor de recrutare pentru diseminarea informațiilor către candidați din toată țara, târg de oferte de muncă venite prin agențiile prezente la eveniment și sărbătorirea a şase ani de Tjobs”, a precizat Orsolya Csatlós.

Interes în creştere pentru Olanda

De asemenea, reprezentanții Ambasadei Olandei în România, Rodica Cărăușu – Policy Officer Social Affairs și Gert Jan Buisman – Secretar 2 în cadrul Ambasadei, au susținut o sesiune de informare despre munca și viața în Olanda, informații necesare înainte de plecare pentru a avea succes la locul de muncă și în comunitate, precum și pentru a evita riscurile potențiale. “În cadrul discuțiilor între ambasadă și agențiile de recrutare prezente la eveniment, s-au dezbătut mai multe teme, cum ar fi: angajarea în Olanda prin contractul cu zero ore, care sunt organele guvernamentale la care pot apela angajații români în caz de urgență, costul traiului în Olanda”, a menţionat reprezentanta companiei Tjobs. “Așa cum a afirmat și doamna Rodica Cărăușu, interesul candidaților din Târgu-Mureș este în creștere pentru ofertele de muncă din Olanda. Încă din 2010, Olanda se regăsește în topul țărilor preferate de români. Interesul românilor față de ofertele de muncă în Olanda a crescut vizibil, conform statisticilor realizate de către platforma de recrutare Tjobs.ro în perioada ianuarie – mai 2015. La peste 10.800 de oferte de joburi pe Olanda s-au monitorizat mai mult de 15.300 de aplicări. Domeniile preferate de către români când aplică la un loc de muncă în Olanda sunt: agricultură, industria alimentară, construcții, vânzări și transporturi. În ceea ce privesc domeniile cu cele mai multe oferte de muncă din acest an în Olanda, acestea sunt: industria alimentară, transport, agricultură, vânzări și logistică”, a adăugat Orsolya Csatlós.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close