Stiinta si tehnica

Masina de facut bani, online

Dezvoltarea uluitoare a tehnologiei IT din ultima vreme a dus mari modificari in viata noastra. Casetofonul, acea cutie considerata miraculoasa cu cateva zeci de ani in urma a ajuns un obiect demodat, cel putin precum gramofonul, fara a fi pus insa la mare cinste, ca obiect de muzeu. CD-urile nu demult erau la mare cautare, urmate de DVD-uri, iar acum nici macar televizorul -cu sau fara ecran plasma, nu mai poate fi considerat ceva de nelipsit din casa omului, mai ales daca are un computer performant, ce ii poate oferi de la muzica, la filme si carti, convorbiri si schimburi de texte sau fotografii in timp real intr-o lume tot mai virtuala.

Publicitate online

Folosirea calculatorului pentru comunicare rapida si ieftina, la orice ora din zi si din noapte a dezvoltat o adevarata industrie a publicitatii online, pornind de la ideea accesarilor foarte dese pe diferitele siteuri.

Acesta este o presupunere doar, pentru ca modul in care motorul de cautare Google functioneaza si isi deruleaza afacerile este deseori necunoscut pentru mediul exterior. “Nu pot declara ca suntem imuni la efectele economice”- a declarat economistul sef al Google, H.Varian, in legatura cu recesiunea economica din SUA, “dar ca suntem rezistenti”, fiind increzator in capacitatea Google de a surmonta acest obstacol.

Reclame pe motor de cautare

Ideea corelarii reclamelor cu rezultatele unei cautari a fost initial dezvoltata de Go.To.com ce si a schimbat denumirea in Overture Services, care ulterior a fost achizitionata de Yahoo.com.

Urmand mai mult sau mai putin modelul Overture Servicies inginerii de la Google au decis sa aseze reclamele pe siteuri atat in functie de pretul oferit de publisheri cat si de frecventa cu care utilizatorii accesau o anumita reclama.

Google, Yahoo! sau Microsoft

Sistemul folosit de Google este bazat pe licitatii ce determina unde si in ce ordine vor aparea reclamele. Yahoo! a incercat sa construiasca un sistem asemanator cu cel folosit de Google prin intermediul unui motor de cautare online, lucru ce a permis o crestere a veniturilor companiei, dar Google si asa incaseaza cu pana la 70% mai mult decat Yahoo! la fiecare cautare. Din cauza numarului mic al celor care folosesc sistemul de publicitate online pe Microsoft, si producatorul de software Microsoft se situeaza in urma lui Google. Venitul general de segmentul de publicitate al companiei de servicii online s-a ridicat pe primul trimestru la mai mult de 2 milioane de dolari pe ora. Potrivit cotidianului New Yoork Times, daca Google ar fi o institutie din Guvernul Statelor Unite ale Americii, atunci datele din laptopul directorului de produse de business ar fi clasificate “top secret”!

Criterii de clasificare

“Se poate observa cu usurinta daca ceva nu este in regula, a declarat Nicholas Fox, director din cadrul companiei Mountain View, California, ce monitorizeaza permanent derularea afacerilor online ale companiei. Rolul sau este de a oferi utilizatorilor doar acele reclame de care acestia vor fi cel mai probabil interesati. Ca sa se evite posibilitatea ca utilizatorii sa acceseze mai mult reclamele scumpe decat pe cele mai ieftine, inginerii Google au dezvoltat un sistem prin care sunt indexate anumite cuvinte cheie, asemanator celor folosite de economisti pentru a urmari evolutia inflatiei cu ajutorul preturilor pentru bunuri si servicii. Acestia au evaluat reclamele in functie de culoarea de fundal, paginile de care sunt legate prin “linkuri” acordand un calificativ mai slab paginilor ale caror scop este sa ofere un continut cat mai mare de publicitate.

Cum se pot castiga bani pe net?

PTC adica paid to click, mai pe romaneste platit pentru a face clic este un inceput in meseria de a face bani pe internet. In functie de pagini si de reclame utilizatorul inscris nu are altceva de facut decat sa acceseze zilnic linkurile care fac reclame la alte pagini. Cele mai multe din aceste pagini accesate sunt platite cu 0,5-1 cent bucata avand trimiteri la 5-10 linkuri pe zi, adica se platesc minim 3-5 sau 10 dolari pe zi. Fiecare utilizator care aduce noi membri castiga un bonus exprimat in procente ce poate sa ajunga de la 25 la 100%. Plata se face prin cont bancar online, dupa ce utilizatorul avand un paypal, a atins suma de 100 de dolari. O reclama trebuie privita 30 de secunde pentru a fi contabilizata suma platita pentru accesare. Si daca acesta e castigul obtinut doar pentru ca cineva a facut click pe un link, imaginati-va castigul obtinut de cei care fac sa functioneze masina de facut bani online!

Erika MARGINEAN

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close