Social

Mii de români și maghiari au ieșit în stradă!

IMG_2313Aproximativ 3000 de persoane au protestat împotriva Guvernului în Tîrgu Mureș. Protestul împotriva Ordonanței de Urgență privind modificarea Codului penal și a Codului de procedură penală a început la ora 17.00, în fața Prefecturii Județului Mureș.

Pe la ora 18.00, la protest se strânseseră peste 1000 de persoane, care apoi au pornit spre sediul PSD, în direcția Catedralei Mari. După ce au făcut o tură de centru protestatarii au trecut prin Poli 2 înspre Tudor, au urcat pe strada Ștefan cel Mare și apoi au coborât pe strada Balyai Farkas înapoi în centru – întâi la ceasul cu flori, apoi în fața Prefecturii. După aceea au pornit spre cartierul 7 noiembrie, au urcat spre Aleea Cornișa, în zona căminelor. De acolo, coloana de manifestanți a fost întoarsă de jandarmi înapoi pe strada Revoluției. Protestul s-a încheiat după ora 22.00 în fața Prefecturii.

Pe la ora 20.00 coloana formată din manifestanții care mergeau pe trotuar spre Piața Revoluției se întindea din fața Poștei până la benzinărie.

Cele mai des auzite scandări au fost „hoții”, „Dragnea, nu uita România nu-i a ta”, sau „PSD, ciuma roșie”, dar printre mesajele trimise Executivului s-au numărat multe altele, unele foarte elocvente, inscripționate pe pancarte, cum ar fi: „Vrem sistem de sănătate, nu iertare de păcate”, „Justiție, nu corupție”, sau „Nu vrem hoți la Guvern” și „Abrogați și plecați!”.

Protestul a fost pașnic. Tîrgumureșenii, români și maghiari, cu pancarte bilingve și-au exprimat indignarea, revolta, dezaprobarea față de măsurile luate de Guvernul Grindeanu și față de modul sfidător în care au tratat subiectul ministrul Justiției, Florin Iordache, și liderii camerelor Parlamentului, totodată președinții PSD și ALDE, Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu.

Au fost în stradă oameni de toate vârstele, de la copii veniți cu părinții până la pensionari, dar marea majoritate a celor care au protestat au fost tineri și foarte tineri.IMG_2331

 

 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close