Eveniment

Remus Bența se însoară

Până la 39 de ani, afacerile au stat mai mereu pe primul loc pentru Remus Bența. Încă din adolescență, tânărul a fost încurajat să participe la afacerile familiei și a început să muncească la firma de construcții Contrascom Bența. Și-a făcut ucenicia atât pe șantierele deschise de Contrascom, cât și în atelierele Mobitech (producător de tâmplărie și binale). Prima afacere pe cont propriu a început-o la vârsta de 20 ani, deschizând o cofetărie și un laborator de producție a prăjiturilor. Brandul Sweet Ben Jr. a ajuns foarte cunoscut pe plan local, mai ales că era primul laborator de acest gen din Târgu-Mureș. Sweet Ben Jr. a prosperat până în anul 2008, când Remus Bența a decis contopirea primei sale afaceri în activitatea Complexului Apollo Wellnes Club, care a preluat și producția de prăjituri. 

Succesul Sweet Ben Jr. i-a întărit tânărului om de afaceri încrederea în capacitățile sale de antreprenor, și, la numai 23 de ani, a început, curajos, importul de vopsele din Italia. Apoi, la trei ani distanță, Remus Bența a demarat colaborarea cu Grupul Caparol din Germania. În 2001, a semnat cu grupul german înființarea companiei DAW BENȚA România și a construit prima unitate de producție a vopselelor CAPAROL din Europa de Est. În anul 2005, a urmat construcția fabricii de polistiren expandat ignifug pentru construcții, iar în anul 2006 construcția fabricii de adezivi pentru sistemul de termoizolație. Începând cu anul 2007, compania a deschis filiale în Bulgaria și Republica Moldova. 

În paralel cu producția de vopsele și materiale de finisaj, Remus Bența s-a implicat și în dezvoltarea unor proiecte imobiliare, precum blocul de apartamente de lux din București  (Șoseaua Nordului), blocurile Bența Towers (Târgu-Mureș) sau Sediul EON România (Târgu-Mureș). 

Până la 39 de ani, afacerile au stat mai mereu pe primul loc pentru Remus Bența. Din 8 septembrie, cel puțin în sufletul antreprenorului, familia urcă pe locul întâi.

O familie fericită

Viața și cariera Ioanei Sărmășan sunt și vor fi legate de familie. Complexul Hotelier Sandoria, situat la ieșirea din Târgu-Mureș spre Sighișoara, este o afacere de familie condusa acum de Ioana împreună cu mama sa. Cu studii de specialitate în managementul firmei și turism, încununate cu obținerea unui brevet în turism, obligatoriu pentru a conduce un hotel, Ioana a demonstrat că are calități de antreprenor, Sandoria fiind azi unul dintre cele mai profitabile hoteluri din Târgu-Mureș. După lucrări de extindere și modernizare efectuate în ultimii ani, Sandoria are astăzi o capacitate de cazare de 70 de camere, un centru  de evenimente pentru 450 de persoane și o reputație excelentă.

La 32 de ani, Ioana Sărmășan este unul dintre managerii apreciați atât de clienți, cât și de concurență. Răspunderea pe care și-o asumat-o la Sandoria nu i-au anulat însă Ioanei pasiunile din copilărie, tenisul de câmp și baschetul, la care revine mereu cu mare plăcere. Călătoriile sunt o alta pasiune a Ioanei, precum și descoperirea culturilor locale ale oamenilor care trăiesc în diferite părți ale lumii. Continentul asiatic a reprezentat o atracție în ultimii ani, cu Singapore și Bangkok aflate în centrul preferințelor, pentru experiențele unice oferite turiștilor și contactul cu o civilizație aparte. 

Viața și cariera Ioanei Sărmășan sunt și vor fi legate tot de familie, dincolo de job-ul său și de pasiunile personale. O familie proprie, frumoasă, fericită, împlinită. Septembrie e aproape!

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close