Economic

Rețeta succesului Megamontaj

megamontaj 1 SC Megamontaj SRLeste o societate comercială cu capital privat, înființată în anul 2005 ca societate cu răspundere limitată, cu sediul pe strada Cimitirului nr.694, în localitatea Cristești, județul Mureș. Societatea este partener Megaprofil reușind să ajungă, într-un timp foarte scurt, fără a avea credite bancare, fără a beneficia de fonduri europene, unul din cei mai importanți dealeri ai acestei societăți, având o experiență de peste şase ani în domeniu.

Modelare după cerințele pieții

Megaprofil face parte din grupul belgian Joris Ide Group care deţine o reţea internaţională de producţie cu 16 puncte de producţie în 18 ţări din Europa, Africa. Joris Ide Group reprezintă una dintre companiile de producţie din Belgia cu o dezvoltare extrem de rapidă în ultimii douăzeci de ani. Cârmuită de cei doi administratori, Georgeta Cosma, director executivși Cătălin Munteanu, inginer, SC Megamontaj SRL a devenit unul dintre cei mai importanţi cinci jucători din industria produselor de construcţii realizate din oţel, fiind recunoscută pe scară largă pentru realizările sale. ”Am înființat această firmă ca urmare a experienței profesionale pe care le-am avut, amândoi, ca și angajați pentru mai bine de zece ani la compania multinațională Megaprofil România, producător în sisteme de învelitori și sisteme pentru hale industriale. Pe baza experienței acumulate acolo, firma noastră a funcționat la început ca reprezentat Megaprofil, după care ne-am extins portofoliul de furnizori și la alte două, trei companii de profil. În urmă cu cinci ani, activitatea de distribuție era facilă, cererea de materiale era foarte mare, dar treptat aceasta a scăzut, iar vânzarea materialului trebuia susținut prin punerea lui în manoperă, altfel era foarte greu să-l vinzi. De aici a venit și nevoia să întregim pachete complete de servicii către clienți, iar la ora actuală asigurăm partea de distribuție, partea de montaj, partea de logistică, dar avem și o parte de producție de elemente de tinichigerie, la comandă, pentru fiecare client, respectiv, burlane, coame, pazii, dolii, sorturi, opritori zăpadă, șuruburi pentru fixare, profile de etanșare, folie anticondens și alte componente care au un rol foarte important din punct de vedere funcțional și estetic. Clientul cere un serviciu complet, o hală la cheie. Piața a ajuns la maturitate”, a declarat inginer Cătălin Munteanu.

De asemenea, Megamontaj produce și furnizează o gamă largă și completă de accesorii standard și la comandă în aceleași culori RAL ca și panourile sandwich, respectiv coame exterioare, subcoame, colțare exterioare și interioare, sorturi de soclu, frontoane, profile de mascare, pervaze, glafuri.

megamontaj 2 Profitul, reinvestit

Prin activitatea pe care o desfășoară, Megamontaj oferă clienților soluțiile cele mai bune și mai eficiente pentru fiecare proiect în parte, lucru ce se realizează prin gama largă de produse pentru învelitori și pereți din panouri sandwich, panouri imitație tiglă, tablă profilată, accesorii de finisaj. Societatea colaborează și cu firme producătoare de sisteme pluviale, sisteme de fixare si etanșare, precum și cu firme producătoare de ferestre de mansardă, uși garaj și accesorii pentru acestea, în plus, execută la cerere lucrări de montaj pentru toate produsele comercializate.

Societatea are 12 ani de experiență în domeniu, opt ani experiență echipă montaj, 300.000 metri pătraţi tablă tip țiglă vânduți, 100 acoperișuri clădiri rezidențiale și 20 hale metalice montate. ”Toate investițiile și dezvoltarea firmei am făcut-o din surse proprii, niciodată nu am apelat la credite bancare. Asta nu înseamnă că am avut bani mulți acasă, ci pentru că nu am dus bani acasă, de aici constanța noastră noastră în cifra de afaceri și în numărul de clienți care ne-au rămas fideli de-a lungul timpului. Nu am avut creșteri spectaculoase, dar nici căderi. În anii de ”boom” am fost foarte prezenți pe piața acoperișurilor, după aceea concurența a crescut mult și agresiv, iar noi am trecut pe partea de produse rezidențiale. Nu am aplicat o publicitate agresivă, nu avem agenți comerciali, nu mergem la poarta omului ca să-l convingem să apeleze la noi, oamenii vin spre noi, prin recomandările făcute de alții care au fost mulțumiți. Până în anul 2009 am avut pondere clienți persoane fizice undeva în jur de 70%, iar 30% reprezentând firme, iar acum s-a inversat”, a precizat Georgeta Cosma, director executiv SC Megamontaj.

Stoc asigurat, client servit imediat

Megamontaj are constant 3.000 de metri panouri sandwich pe stoc. Panourile sandwich sunt elemente prefabricate autoportante de tip stratificat și reprezintă o alternativă excelentă pentru realizarea spațiilor termoizolate.Panourile sandwich pentru perete Megaprofil se produc în două variante constructive, cu îmbinare vizibilă, cu îmbinare ascunsă, o gamă variată de culori și grosimi cuprinse între 30-200 mm, ce se pot monta atât vertical, cât și orizontal.Panourile sandwich pentru acoperiș reprezintă o soluție practică și eficientă pentru toate tipurile de construcții a căror pantă este mai mare de 8%.

Ca și lucrări de referință putem enumera Depozitul de mărfuri alimentare SC Consicom SRL Reghin, reabilitare hală producție SC Valrom SRL Luduș, hala depozitare cauciucuri SC Madacom SRL Reghin, hala depozitare SC Remex SA Reghin, stație carburanți SC General Oil SRL Iernut, hala compresoare SC Romgaz Bazna. Învelitori construcții edilitare și reședințe familiale s-au făcut la Spitalul de urgență și Pediatrie II Târgu-Mureș, Spitalul Municipal și Policlinica Târnăveni, Centrul de hemodializa Sângeorgiu de Pădure, Biserica Ortodoxă Cerghid și Cristești, Biserica reformată Cristesti, Biserica Ortodoxă Săușa, școli generale și primării.

Amalia VASILESCU

 

 

 

 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close