Eveniment

Revolta din Egipt pune jandarmeria la cheltuieli

Saptamâna trecuta s-a spart buba în Egipt. Zeci de morti si sute de raniti au însângerat stazile din Cairo. Zilnic jurnalele de stiri prezentau mai mult evenimentele triste de acolo, decât cele foarte triste de aici. Asa ca ai nostri guvernanti au început sa nu mai doarma noaptea de frica. Doar revolta se întinde ca o molima, iar românasii nu sunt recunoscuti drept milosi. Martor sta Ceauseascu, sa-l aiba în paza cine trebuie.
Pe plaiuri carpato-danubiano-pontice e liniste si pace. Niste pensionari militari mai protesteaza, niste politisti arunca cu sepcile la Cotroceni, câtiva sindicalisti fac gargara pe la TV. Totusi autoritatile se asteapta la ce-i mai rau. Asa ca s-au pus pe cumparat echipamente si masini destinate reprimarii revoltelor. si nu cu putin. Suma în cauza aproape ca ajunge la 100 de milioane de euro. Bani care se stia ca nu exista în bugetul local.
Mitraliere si grenade împotriva românilor înfometati
Jandarmeria a postat pe SEAP un anunt de intentie pentru achizitionarea de echipament de reprimare a revoltelor, în valoare de 42 de milioane lei, fara TVA (10 milioane euro). Jandarmii vor fi dotati cu grenade fumigene si lacrimogene, casti de protectie, pistoale-mitraliera, pusti, pulverizatoare.
Puterea se pregateste de razboi cu populatia?
În ciuda dezmintirilor neconvingatoare ale reprezentantilor puterii sau ale purtatorului de cuvânt al Jandarmeriei Române, devine din ce în ce mai clar faptul ca regimul Basescu-Boc si principalele sale structuri de forta se doteaza cu cele necesare reprimarii miscarilor de strada. Purtatorul de cuvânt al Jandarmeriei Române precum si toti reprezentantii PDL au încercat toata seara sa îngroape aceasta stire, clampanind acelasi refren: “E doar un anunt de intentie, asta nu înseamna ca Jandarmeria va si face aceste achizitii. Asta e legea, în fiecare an trebuie facut necesarul pentru Jandarmerie, si anuntul de intentie trebuie publicat pe site-ul de achizitii publice”. Asta a fost doar începutul. Cei de la Jandarmerie si-au exprimat intentia de a achizitiona un autobuz special cu capacitate de 140 de locuri, a 4 autospeciale pentru transportul detinutilor, a 4 autospeciale transport efective, si a 8 remorci speciale. Valoarea estimata, fara TVA, a acestui contract de achizitie este de 150.187.500 lei, adica aproximativ 35,3 milioare euro. Un alt anunt publicat saptamâna trecuta prevede achizitionarea de semiremorci speciale, autovidanje, si automaturatoare, în valoare de totala estimata fara TVA de 13.500.000 lei, echivalentul a 3,2 milioane euro. Cireasa de pe tort reprezinta achizitionarea de remorci, speciale, automacarale, platforme transport autovehicule, autocisterne, si ale asemenea vehicule speciale, în valoare totala estimata de 173.925.000 lei, fara TVA, echivalentul a 40,8 milioane euro.
De unde banii moncher?
Asadar, Jandarmeria Româna are bugetati aproximativ 79,3 milioane euro pentru achizitionarea de transportoare speciale (transport detinuti, autovehicule, autovidanje, automaturatoare, remorci speciale etc.) si înca vreo 10 milioane euro pentru gloante, pusti-mitraliera, grenade si casti de protectie. Chiar daca reprezentantii statului spun ca este vorba doar de o intentie, neurmata oblicgatori si de fapta legea achizitiilor publice spune ca un anunt de intentie al unei institutii a statului poate fi postat în sistemul electronic national de achizitii publice doar daca suma pentru achizitia respectiva este prevazuta în buget. Pe scurt, publicarea anuntului de intentie pe SEAP înseamna fara doar si poate ca achizitia se va realiza.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close