Eveniment

Rockstadt – cel mai mare festival de extreme metal din Transilvania

crowdsurfing cu barcaRîşnovul a fost căminul câtorva mii de metalişti şi rockeri în perioada 12-16 august, unde s-a desfăşurat Rockstadt Extreme Festival, ediţia a III-a. Fanii genurilor extreme s-au putut bucura timp de patru zile de concertele celor peste 40 de trupe din întreaga lume.

Organizarea a fost foarte bună şi la ediţia a III-a

Festivalul s-a desfăşurat la baza cetăţii Râşnovului şi a avut toate elementele necesare pentru o desfăşurare lipsită de incidente. Securitatea a constat din oameni cu experienţă şi fani ai rockului. Fanii au putut face crowdsurfing (n.r. participanţii sunt purtaţi pe braţe), wall of death şi moshpit (n.r. formă de dans specifică muzicii „agresive” care implică impactul participanţilor şi împingerea lor, fără a se răni în mod intenţionat şi care e o manifestare a bucuriei şi entuziasmului participanţilor faţă de muzică) fără probleme, exceptând o groapă de cam 20 de centimetri aflată exact în faţa scenei unde s-au mai prăvălit din când în când în vâltoarea evenimentelor fanii moshpitului. De asemenea au fost asigurate saltele şi bărci gonflabile pentru cei ce-au vrut să facă croudsurfing.

Turişti curioşi de festival

Pe lângă concerte, doritorii au putut vizita mai multe puncte turistice:Dino Park Rîşnov, Cetatea Râşnov, Peştera Valea Cetăţii, Rezervaţia de urşi liBEARty şi Castelul Bran. Turiştii veniţi la Rîşnov au manifestat o curiozitate ieşită din comun faţă de eveniment, unii făcând poze metaliştilor sau campingului, care număra sute de corturi. Reacţia lor a fost justificată, întrucât evenimentul a adunat mii de oameni, majoritatea pletoşi şi îmbrăcaţi în negru, vestimentaţia variind în funcţie de stilul muzical preferat (thrash, goth, death, black, doom etc.).

Wall of deathTrupe de talie internaţională

Pentru fanii genului, anul acesta a adus iar o serie de trupe cu greutate pe scena internaţională din care voi menţiona numai câteva: Moonspell (Portugalia), Biohazard (SUA), Kataklysm (Canada), Taake (Norvegia), Marduk (Suedia), Combichrist (America), Enslaved (Norvegia), Be’lakor (Australia), At the Gates (Suedia), Krisiun (Brazilia), Ensiferum (Finlanda), Suicide Angels (Grecia), Dirty Shirt (România). Pentru fanii genului aceste trupe reprezintă o paletă generoasă de genuri. Pe lângă concertele de pe scena mare, au mai performat şi pe scena mică o serie de trupe româneşti şi străine.

Anul acesta nu doar trupele au venit din străinătate, ci şi participanţi, pe durata celor patru zile întâlnindu-mă cu persoane din Ţara Galilor, Serbia, Bulgaria, Germania, posibil chiar mai multe ţări, astfel demonstrând creşterea popularităţii acestui festival.

Organizatorii au anunţat deja două trupe confirmate pentru ediţia a IV-a: My Dying Bride (Anglia) şi Carach Angren (Olanda).

Mona MÎRZA

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close