Eveniment

Sărbătoare în comuna Acățari

Foto A Primăria comunei Acăţari, Consiliul Local şi Asociaţia „Prosperitate Rază de Soare” au organizat şi în acest an, în perioada 15-17 august, tradiţionalul festival Zilele comunei Acăţari. Aproximativ 5.000 de oameni au participat la spectacolele și concursurile organizate în cele trei zile de sărbătoare. Tot cu această ocazie, a fost preluată și o ambulanţă complet echipată, donaţie a localităţii belgiene Kasterlee, localitate înfrățită cu Acățari, atât de necesară comunei.

O sărbătoare cu tradiție

Foto BLa sfârșitul săptămânii trecute, locuitorii comunei Acățari, dar și oaspeți din localități Belgia, Slovacia și Ungaria, localități înfrățite cu comuna Acățari, s-au bucurat de programe de calitate şi numeroare oportunităţi de recreere în cadrul unui eveniment devenit deja tradiție, Zilele comunei Acățari. Manifestări culturale, sportive, parada auto-moto, informări şi prezentări ale poliţiei locale, serviciului voluntar de pompieri şi situaţii de urgenţă, voluntarilor, concerte de muzică populară și ușoară, dar și focuri de artificii. Așa a arătat ediția din acest an a Zilelor comunei Acățari, un eveniment devenit deja tradiție și așteptat tot anul. „Evenimentul a debutat vineri, 15 august, cu primirea delegațiilor oficiale din localitățile înfrățite cu localitatea noastră, din Belgia, Slovacia și Ungaria. A avut loc o ședință festivă de consiliu, unde a avut loc și o scurtă evaluare a relațiilor externe până în momentul de față, precum și discuții despre planurile de viitor, după care a avut loc deschiderea oficială în fața Primăriei.

Foto DMomentul culminant a fost luarea în primire a ambulanței complet echipate, donaţie a localităţii belgiene Kasterlee, o localitate înfrățită cu comuna Acățari. Vineri au început serbările, duminică a fost și un foc de artificii. Sâmbătă a avut loc un concurs de îndemânare a pompierilor voluntari din mai multe localități, concurs de gătit, evenimente culturale, concert de muzică populară și concert de muzică ușoară. Estimăm că au participat circa 4.000-5.000 de persoane în cele două zile și jumătate”, a precizat Kocsis Robert, organizator.

Atracțiile evenimentului

Foto EÎn frumoasa localitate de pe Valea Nirajului s-a organizat prima întâlnire rock-moto din Acăţari. Astfel, iubitorii festivalului Peninsula au putut să-și petreacă sfârşitul de săptămână aici, unde au avut asigurate locuri de campare, cu infrastructura necesară. Organizatorii au transmis că sâmbăta şi duminica evenimentele s-au desfășurat în cadrul centrului de recreere şi sport, unde au avut loc diverse târguri, prezentări de produse locale, evenimente culturale, sportive, concerte, dar și așteptatul foc de artificii. O altă atracţie a evenimentului a fost concursul de frumuseţe tradiţional. Deoarece în ultimii ani s-au înscris nu numai tinere de pe Valea Nirajului, în acest an datorită poziţiei centrale geografice a comunei, concursul a fost organizat la nivel judeţean sub denumirea de Frumoasa Mureşului, în paralel crescând şi valoarea premiilor. Locuitorii comunei s-au arătat mulțumiți și încântați de evenimentul din acest an.

 

 

 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close