Agricultura

Scandal preelectoral la Camerele Agricole

Subiectul Camerelor Agricole revine în prin plan odată cu tentative de constituire a Comitetului Național de IniÈ›iativa în vederea organizării alegerilor și înființării Camerelor Agricole Județene și a Camerei Agricole Naționale, avută loc miercuri, 1 august, la sediul Ministerului Agriculturii. La ședință au au fost prezente un număr de 25 asociații profesionale. După lungi deliberări s-a format un Comitet Național de IniÈ›iativă compus din 21 membrii, printre care și Petru Bota, reprezentantul organizaÈ›iei profesionale pe filieră de tutun din România.

Goană după funcÈ›ii

Ședința nu a avut un caracter tocmai pașnic, goana după funcții din partea unora transformând ședința într-o harababură, fapt ce a dus la boicotarea acesteia, Comitetul de Inițiativă urmând a fi stabilit într-o altă ședință în cursul săptămânii viitoare. “A fost un fiasco total această adunare. S-au călcat în picioare, vor să ocupe niște funcții provizorii tot felul de oportuniști care nu sunt reprezentativi pentru fermieri. Deja de la început vor să se fure funcții, posturi cu rol decizional. Din păcate, unii vor să decidă cine trebuie să ocupe niște posturi, să facă nominalizări pentru anumite persoane, care să dirijeze în continuare soarta agriculturii. Miercuri nu s-a ajuns la niciun consens. Am încercat să punem temelie la acest Comitet de Inițiativă și ca să nu putem lua nici o hotârâre, o parte din cei care erau prezenți și care trebuia să reprezinte interesele producătorilor agricoli au sabotat ședința și au părăsit sala. Astfel că trebuie să ne reîntâlnim încă o dată săptămâna viitoare, cel mai probabil pe 8 august. Între timp, trebuie să facem dovada că suntem reprezentativi la nivel de țară, fiecare pe domeniul lui. În ce privește organizația profesională a producătorilor de tutun, are această reprezentativitate și vom ocupa unul din postul Comitetului de Inițiativă și vom avea și reprezentativitate în viitoarea Cameră Agricolă Naționalăâ€, a declarat Petru Bota.

Pregătire de alegeri

Potrivit reprezentatului organizației profesionale a cultivatorilor de tutun, după constituirea Comitetului de Inițiativă componența acestuia va fi publicată  în Monitorul Oficial care în timp de zecce zile trebuie să își preia toate sarcinile de funcționare. “Acest comitet de inițiativă va trebui să numească comisiile județene provizorii, să stabilească locațiile viitoarelor Camere Agricole, să numească comisiile electorale și apoi tot personalul necesar alegerilor. De asemenea, comisia provizorie locală va dirija fondurile de la Minister necesare desfășurării acestor alegeri. În județul Mureș vor fi undeva în jur de 32.000 de alegători programați să participe la alegerile pentru desemnarea reprezentanților din viitoarele Camere Agricoleâ€, a precizat Petru Bota.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close