EconomicStiinta si tehnica

Tehnologia Axis Zipstream prezentată la Târgu-Mureş

Securitate si beneficiiSecuritatea video este un instrument vital în protejarea oamenilor şi a proprietăţilor, un sistem video putând îmbunătăţi şi rezultatele financiare ale unei companii. Supravegherea video a devenit accesibilă, existând dispozitive adresate fiecărui scenariu de folosire şi buget.

Cele mai noi produse şi tehnologii, noutăţile referitoare la soluţiile de implementare şi de integrare ale serviciilor online cu echipamentele de securitate au fost prezentate la Târgu-Mureş într-un seminar interactiv Axis Communications organizat în parteneriat cu Microsoft Azure de către distribuitorul pe România ELKO. Compania Axis este lider mondial în materie de supraveghere video, are peste 1900 de angajaţi în peste 40 de birouri în lume şi cooperează cu peste 75.000 parteneri din 179 de ţări.

Camere de reţea de ordinul megapixelilor

În România numărul de proiecte de supraveghere video a crescut semnificativ în 2014, iar domeniile variate în care se implementează stârnesc în continuare interesul potenţialilor clienţi pentru compania Axis Communications. Camerele de supraveghere video au un rol esenţial în securitatea personală sau a proprietăţilor, dar şi în supravegherea video a copiilor sau a familiei.

De exemplu, soluţiile de supraveghere retail deţin integrate funcţii care pot fi folosite pentru a analiza procesul de vânzare. Proprietarul unui magazin se poate uita peste înregistrări pentru a afla câţi oameni au intrat în magazinul său într-o anumită zi, poate afla detalii referitoare la zona în care îşi petrec cel mai mult timp, poate să monitorizeze cele mai profitabile perioade ale zilei putând astfel optimiza procesul de vânzare. Mai mult, dacă aceste camere de supraveghere sunt conectate la casele de marcat, eficienţa campaniilor de marketing poate creşte semnificativ. Totodată, proprietarul afacerii poate lua decizii de merchandising, în funcţie de felul în care se mişcă oamenii prin magazine, pentru a şti unde să plaseze produsele aflate în promoţie.

Managerul unei reţele de magazine poate folosi sistemele de supraveghere şi pentru a urmări de la distanţă activitatea tuturor angajaţilor, folosind un computer sau un dispozitiv mobil. În acest fel poate oferi feedback în timp real şi sfaturi pentru a îmbunătăţi calitatea serviciilor. Camere de reţea cu rezoluţie de ordinul megapixelilor, imagini video intense şi clare, perfecte pentru identificarea obiectelor şi persoanelor. Şi acestea sunt doar câteva exemple.

Securitate şi eficientizare

Sistemele de supraveghere video, în care inteligenţa camerelor video are un rol esenţial, sunt utilizate cu beneficii clare în cele mai variate domenii, siguranţa familiei, a locuinţei, magazine, farmacii şi alte spaţii deschise de vânzare, depozite precum şi tot traseul de transport, producţiei, turism şi orice arie de activitate. Toate acestea la cele mai înalte standarde, în urma lansării tehnologiei de compresie Zipstream.

Aceasta este perfect compatibilă cu stardardele de compresie H.264 şi poate fi folosită cu cele mai noi camere Axis şi cu aplicaţii software de video management fără investiţii suplimentare. Permite clienţilor optimizarea capacităţii de stocare şi lăţimea de bandă necesare aplicaţiilor de supraveghere.

“Tehnologia a fost dezvoltată în mod specific pentru aplicaţiile de supraveghere video şi reduce necesarul de lăţime de bandă şi capacitatea de stocare cu peste 50%”, a explicat Bogdan Gavril, din partea Axis Communications. Spre exemplu, cu ajutorul Zipstream, pe un card SD sau pe un NAS folosite în diferite implementări de supraveghere video bazate pe AXIS Camera Companion sau alte aplicaţii specifice poate fi stocat acum de două ori mai mult material video.

“Tehnologia adaugă un nou modul în interiorul motorului de compresie video al camerei de supraveghere, detaliu care asigură prioritizarea cadrelor importante ale unei imagini dintr-o transmisie, în timp ce altele pot fi compresate semnificativ”, a declarat Johan Paulsson, Chief Technology Officer, Axis Communications. Spre exemplu, detalii importante precum faţa, tatuajele sau numerele de înmatriculare ale maşinilor sunt stocate în parametri maximi, în timp ce detalii nerelevante precum pereţi sau vegetaţie sunt compresate.

Edith VEREŞ

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close