SanatateStiinta si tehnica

Tehnologia și medicina, pact pentru viața pacientului

Conlucrarea perfectă dintre domeniul medical și cel tehnologic a fost certificată încă o dată.

Pentru că tehnologia joacă un rol important în dezvoltarea tehnicilor de diagnosticare și tratament al bolnavilor, prof. dr. Benedek Imre, șeful Clinicii de Cardiologei Intervențională a Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș a înțeles importanța unei colaborări fructuoase cu Universitatea Petru Maior și Universitatea Sapienția din Târgu-Mureș, lucru recunoscut de rectorii celor două universități, prezenți la deschiderea oficială a celei de-a XII-a Conferințe de Cardiologie cu participare internațională.

„Am dorit să prezentăm acele diagnostice și achiziții care apar în lumea mondială, pe care noi le-am introdus, și cu mândrie spunem acest lucru, de care să beneficieze bolnavul și, prestatorul, medicul să le practice.”, a declarat prof. dr. Benedek Imre, președintele comitetului de organizare a conferinței.

Azamfirei: „Prof. Benedek este un lider”

Despre activitatea prof. Benedek, noutățile pe care reușește împreună cu echipa sa de specialiști să le aducă și să le pună în folosul pacientului a avut cuvinte de laudă rectorul Universității de Medicină și Farmacie Târgu-Mureș, prof. dr. Leonard Azamfirei.

„Eu sunt convins că omul sfințește locul și școala de cardiologie se formează în jurul unor lideri și prof. Benedek este un lider.A avut energia și consecvența de a aduce lucruri până la capăt”, a precizat prof. dr. Azamfirei, subliniind, de altfel, importanța înțelegerii dintre oameni. „Inima bate la fel și la Târgu-Mureș, și la București și la Budapesta. Iubim la fel cu inima și în românește, și în ungurește și în englezește. Restul sunt detalii”, a continuat rectorul UMF Târgu-Mureș.

Colaborare fructuoasă cu alte universități

Înțelegând importanța evoluției tehnologiei în medicină, prof. dr. Benedek a început să colaboreze și cu universități de alt profil.

„În istoria recentă a colaborării dintre Universitatea -Petru Maior- și clinica prof. Benedek avem câteva experiențe interesante. Cred că am participat împreună la cinci proiecte, dacă nu mă înșel, și am fost foarte plăcut impresionați de profesionalismul, capacitatea echipei pe care o conduce prof. Benedek. Prezența mea aici este de a certifica încă o dată faptul că suntem doritori de a colabora în continuare la același nvel pe care l-am făcut în anii anteriori. În discuțiile purtate prof. Benedek spunea că tehnologia în ziua de azi intervine masiv în mediul medical, sunt o grămadă de echipamente electronice, calculatoare, softuri de prelucrare”, a precizat prof. dr. Călin Enăchescu, rectorul Universității „Petru Maior”Târgu-Mureș.

Importanța colaborării a fost reliefată și de prof. univ. David Laszla³, rectorul Universității „Sapientia” din Târgu-Mureș. „Pot să afirm că universitatea noastră a avansat diverse cercetări în acest domeniu, cercetări în care suntem cooptați cu cercetători de la Universitatea Oxford și colegi de la medicină și sunt convins că mergem pe această cale de a forma legături strânse, care pot să ducă la rezultate remarcabile”, a explicat rectorul Universității „Sapientia”.

Butuc: „Cardiologia din Târgu-Mureș, pe mâini foarte bune”

Importanța Conferinței de Cardiologie pentru societatea românească, medicii români, îndeosebi, a fost întărită și de dr. Ovidiu Butuc, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș, gazda întregului eveniment ce a avut loc în perioada 19-22 iunie. „Cardiologia, în cea mai mare parte a timpului se ocupă cu studiul inimii. Inima, în accepțiune mai puțin academică, este sediul încrederii, al iubirii și al pasiunii. Domnul profesor Benedek a înțeles foarte bine acest lucru și pune multă pasiune în ceea ce face. Eu, ca manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș, știu cel mai bine asta. Este un lucru extraordinar și din ceea ce am remarcat zilele acestea că s-a întâmplat la nivelul spitalului, viitorul cardiologiei din Târgu-Mureș se află pe mâini foarte bune”, a afirmat dr. Butuc.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close