Eveniment

Teodor Giurgea, politicianul care susține tinerii

Reporter: Veți candida la alegerile locale din 2012?
Teodor Giurgea: Ca să fiu sincer, nu sunt hotărât, am zis inițial că nu mai candidez pentru că am în spate 16 ani de administrație locală și e timpul să las locul unor colegi mai tineri. Însă în urmă cu câteva zile domnul viceprimar Claudiu Maior mi-a solicitat să îmi depun candidatura pentru un nou mandat de consilier județean. Astfel, mi-am depus candidatura și sunt la dispoziția partidului. Am mare încredere în tineri pe care mi-a plăcut și îmi place să îi promovez, în special dacă demonstrează seriozitate și valoare.

 

Rep.: Veți fi pe un loc eligibil?
T.G.: Chiar nu mă interesează acest aspect. Dacă sunt pe un loc eligibil este posibil să ajung consilier județean, iar dacă sunt mai în spate pe listă voi face tot ce îmi stă în putință să susțin tineretul. Repet, sunt la dispoziția partidului.

Rep.: Dați-ne vă rog câteva exemple…
T.G.: Mulți dintre tinerii pe care i-am susținut mi-au mulțumit ulterior, inclusiv Eugen Nicolaescu, fostul ministru al Sănătății, mi-a transmis mulțumiri pentru modul în care i-am învățat pe tineri să facă politică.

Rep.: Cum au fost bătăliile politice din cei 16 ani?
T.D.: Au fost 16 ani foarte plini. Am fost consilier local în Ungheni în perioada 1996 – 2000 și consilier județean între 2000 – 2004. În 2004 am candidat pentru Primăria Târgu-Mureș și m-am clasat al treilea. Am fost validat și în Consiliul Local Târgu-Mureș și în Consiliul Județean și după 60 de zile mi-am dat demisia din funcția de consilier local și am continuat în Consiliul Județean. În 2008 am candidat la Primăria Ungheni. L-am învins în primul tur pe primarul aflat în funcție de 20 de ani și în turul doi am pierdut la 100 de voturi diferență. Am fost, iar, validat atât în funcția de consilier local cât și în cea de consilier județean, alegând-o pe cea de-a doua.

Rep.: Ați candidat și pentru Parlament?
T.G.: Da, am și o experiență de candidat la Parlamentul României, unde m-am clasat pe locul doi după candidatul UDMR, cu un rezultat foarte bun, de 8.000 de voturi. Poate mai potrivit pentru mine ar fi o candidatură în acest an la Parlamentul României într-un colegiu în care am un electorat foarte bun. Mi s-ar potrivi colegiul pe care astăzi este deputat Ciprian Dobre, ori colegiul de pe Valea Gurghiului pentru Senat. În acest sens, sunt la dispoziția partidului și dacă se va considera că sunt un candidat potrivit, voi candida fie pentru Camera Deputaților, fie pentru Senat.

 
 

Reporter: Revenind la cei 16 ani de experiență în administrație, care vă sunt cele mai dragi proiecte la realizarea cărora ați contribuit și dumneavoastră?
T.G.: Au fost foarte multe acțiuni pe care le-am inițiat, respectiv susținut. Îmi amintesc de prima acțiune la Ungheni, în 1996, când am demarat un proiect pentru realizarea unui depozit ecologic în zona unde astăzi se construiește o pistă pentru sporturi auto. Am susținut și proiecte pentru Aeroport, luarea unor credite de către Consiliul Județean pentru repararea drumurilor județene. Am susținut și instituțiile de cultură, sediul nou de la Teatrul “Ariel†și Ansamblul “Mureșulâ€. Sunt multe proiecte la care am contribuit. De asemenea, în cei 16 ani m-am întâlnit cu foarte mulți oameni. M-am încăpățânat să nu ofer mită electorală mititei și băutură cum făceau alți candidați, ci am dus sute de oameni la peste 18 locuri sfinte unde au avut ocazia să își regăsească liniștea spirituală.

Rep.: Care este crezul dumneavoastră în politică și valorile în care credeți?
T.G.: Crezul meu în politică este o deviație a ceea ce e de fapt crezul meu din administrație: mi-aș fi dorit foarte mult să ajung în administrația publică locală prin concurs și nu neaparat prin politică. Însă politica de astăzi mă dezgustă total. Astăzi se face politică între cele două tabere, între Putere și Opoziție, cu pistoalele pe masă. Este ceva de neconceput. Ura viscerală cu cele două părți se adresează nu fac bine poporului și populației acestei țări. Din păcate asta e situația, pe care eu nu o îmbrățișez pentru că nu agreez asemenea atitudini. Mă consider un politician și un om echilibrat în general, dar și în ceea ce privește partea etnică. Cred în oamenii valoroși și unul din aceștia, din punct de vedere politic, este Dorin Florea. Din punctul meu de vedere este unul dintre cei mai buni oameni politici ai județului, dacă nu chiar cel mai bun. De asemenea, cred în oameni cum ar fi Ovidiu Natea și în elementele tinere din PNL cum ar fi Ciprian Dobre.

Rep.: Despre Marius Pașcan ce părere aveți?
T.G.: Este un om literat, deosebit de așezat, cu un discurs extraordinar. Îmi place foarte mult și îi doresc foarte mult succes și să știe că îl susțin în această candidatură a lui, atât din punct de vedere politic cât și moral, ca om.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close