Auto

Tot ce trebuie sa stiti atunci cand cumparati o masina si vreti sa alegeti corect

Doriti sa cumparati un automobil second hand si ati inceput cautarea masinii perfecte? Ei bine, cercetarea pietei de auto rulate implica parcurgerea unor pasi pentru a ne asigura ca alegerile facute sunt informate si corecte.

Bineinteles, doriti un vehicul in cea mai buna conditie posibila si la cel mai mic pret. Doar pentru ca am ales o masina de pe piata de auto rulate nu inseamna ca trebuie sa ne complacem cu ceva de proasta calitate.

Ce trebuie sa avem in vedere cand achizitionam auto rulate?

Daca urmarim o serie de pasi ce tin de verificare si planificare, vom gasi intr-adevar o masina second hand care sa ne satisfaca pe deplin si sa nu ne lase la greu. Asadar, la achizitia unei masini rulate ar trebui sa parcurgem urmatoarele etape:


1. Cercetarea atenta a optiunilor

Inainte de a contacta vanzatorii, asigurati-va ca aveti o idee de baza despre modelul de masina pe care doriti sa il cumparati si cam pe unde ajunge pretul. Cereti mereu informatii de la prieteni, colegi si chiar specialisti si incercati sa va documentati pe internet, pe grupuri de discutii unde se vorbeste exact despre modelul care va face cu ochiul.

Pe masura ce rasfoiti prin diferite site-uri de vanzare si cumparare care vand masini second hand, faceti o comparatie a pretului modelului pe care doriti sa-l achizitionati. De asemenea, verificati specificatiile unitatilor cu preturi reduse – acestea ar putea sa aiba kilometraj mai mare sau ar putea fi modele mai vechi.

Planificati sa achizitionati o masina second hand prin rate sau leasing? Calculati mai intai cat veti plati lunar sau trimestrial si comparati cat de mult va va costa in comparatie cu plata integrala a sumei in numerar.


2. Verificati kilometrajul

In timpul cautarilor, nu va concentrati doar pe preturi. Cele mai ieftine autoturisme nu sunt neaparat cele mai bune, fiindca pot avea un kilometraj mai mare decat afiseaza in bord. Cu cat este mai mare kilometrajul, cu atat este mai veche masina, lucru ce inevitabil duce la nevoia unei inlocuiri mult mai timpurii a anumitor piese ale acesteia. Asadar, nu uitati sa cereti detalii privind kilometrajul masinii pe care intentionati sa o cumparati.

3. Stabiliti un buget rezonabil pentru masina second hand si tineti-va de el

Pe langa pretul de achizitie al autovehiculului, rezervati o suma pentru costurile de reparatii si inlocuire care pot aparea uneori, indiferent de starea aparenta a masinii. Daca lasam de la bun inceput o marja pentru reparatii din bugetul initial, ne vom scuti de transpiratiile care pot aparea in cazul in care va trebui sa schimbam o piesa chiar din primele luni.

4. Un plus de siguranta

Pentru a evita sau amortiza, cel putin partial, semnele de intrebare de la achizitia unei masini de pe piata auto rulate, este recomandat sa cumparam de la un dealer autorizat, nu de la o persoana particulara. Acest lucru ne ofera garantia unor masini performante si in care putem avea cu adevarat incredere!

Siguranta marca Autogeist

Daca ati decis sa acordati o sansa pietei de auto rulate, va recomandam compania Autogeist, transparenta si dornica de a va prezenta fiecare masina din potrofoliu, pana la cel mai mic detaliu. In principal facem aceasta recomandare deoarece oferta Autogeist cuprinde peste 100 de masini, o varietate in care sigur veti gasi un model care va va satisface total.

In plus, Autogeist va vine in ajutor daca nu doriti sa platiti suma integrala de la inceput, oferindu-va posibilitatea de a face un credit auto sau chiar de a achizitiona masina in regim de leasing!

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close