Stiinta si tehnica

Transilvania mentine Orange lider

“Suntem nr.1 pe piata comunicatiilor din Romania datorita pozitiei in Transilvania”, a declarat Richard Moat, CEO Orange Romania, cu prilejul vizitei jurnalistilor din judetele Timis, Cluj, Mures, si Sibiu la sediul Central Orange Romania, in perioada 17 – 19 mai 2007. Richard Moat a fost increzator in mentinerea pozitiei de lider de catre compania pe care o conduce, si a prezentat succint elementele cheie ale strategiei Orange pe termen mediu. Ultimele evenimente anuntate de companie certifica viziunea sa increzatoare.

Teste HSUPA, realizate

cu succes in reteaua Orange

In 17 mai Orange Romania a anuntat ca a realizat cu succes primele teste privind functionarea HSUPA, tehnologie care asigura viteze crescute de uplink a datelor, de pana la 1,92 Mbps. Primele teste cu tehnologia Huawei s-au desfasurat in orasul Slatina si au permis realizarea primului apel de date prin tehnologie HSUPA (High Speed Uplink Packet Access). Viteza uplink medie obtinuta la trimiterea de 10 ori a unor fisiere de 10 MB in conditiile existentei unui utilizator unic si a unei bune acoperiri radio a fost de 1,1 Mbps. Rezultatele testelor au fost similare si in cazul existentei a doi utilizatori si a unei acoperiri radio bune. Orange Romania anuntase deja ca va lansa pana la sfarsitul anului tehnologia HSUPA. In luna iunie, clientii Orange din 10 orase vor beneficia de acces la internet mobil de mare viteza prin HSDPA (High Speed Downlink Packet Access) la viteze de descarcare de pana la 3,6 Mbps. Pana la sfarsitul anului, viteza de conectare la internet si transfer de date mobile prin HSDPA va fi marita la 7,2 Mbps. Orange a dezvoltat reteaua HSDPA in Franta, Marea Britanie, Spania si Slovacia. “Ne propunem sa construim cea mai mare retea de broadband mobil din Romania si vom realiza acest lucru prin lansarea unor tehnologii complementare HSUPA/HSDPA/3G/EDGE, astfel incat toti clientii nostri sa beneficieze de aceleasi servicii de calitate oriunde s-ar afla”, a declarat Richard Moat, CEO Orange Romania.

Despre Orange Romania

Orange este lider de piata in Romania cu 8,271 milioane de clienti la sfarsitul primului trimestru al anului 2007 si este parte a grupului France Telecom, una dintre cele mai mari companii de comunicatii din lume, cu aproape 160 milioane de utilizatori pe 5 continente. La sfarsitul lunii martie 2007, Orange Romania a avut venituri de 283,3 milioane de euro, in crestere cu 29,1% fata de aceeasi perioada a anului precedent. Pentru a fi aproape de clienti, Orange a dezvoltat o larga retea de magazine proprii ce cuprinde in prezent 46 de locatii in toata tara. Orange Romania ofera o gama larga de servicii de comunicatii: voce, date, mesaje scrise, mesaje multimedia, wap, e-mail, GPRS, EDGE, 3G, wireless IP, WiFi, USSD etc. Orange a fost primul operator din Romania care a oferit servicii video pe telefonul mobil, incluzand Live-TV.

Orange Romania a redefinit in luna mai si tarifele de roaming pentru utilizatorii de cartele PrePay, sub conceptul Orange Travel, si a lansat noi optiuni de roaming atat pentru abonati, cat si pentru utilizatorii PrePay. Clientii Orange PrePay au acum la dispozitie tarife mult reduse si simplificate, indiferent de reteaua utilizata intr-o tara. Mai mult, daca activeaza si noua optiune Advantage, beneficiaza de o reducere suplimentara a tarifelor de roaming in 20 de retele din Europa. De exemplu, odata activata optiunea Advantage, tariful pentru un apel catre Romania scade pana la 0.69 EUR/min, cu pana la 67% fata de tarifele vechi. Optiunea este gratuita si poate fi activata prin apel la Serviciul Clienti. Clientii Orange cu abonament care activeaza noua optiune Roaming Europe au tarife cu pana la 44% mai mici fata de tarifele standard in tarile europene. Astfel, cu tarife fixe pentru fiecare zona si independente de retea, abonatii Orange isi pot controla mai usor costurile in roaming. Pentru a fi si mai simplu, cu optiunea Roaming Europe tarile europene vor fi impartite in doar doua zone de tarifare. Promotional, clientii care activeaza optiunea Roaming Europe pana la 31 august primesc pana la aceasta data optiunea gratuit si 10 minute gratuite lunar pentru apelurile primite in roaming in tarile Uniunii Europene.

“Noile tarife de roaming pentru utilizatorii PrePay si optiunea Roaming Europe sunt definite sub conceptul Orange Travel, prin care ne propunem sa facem serviciul Roaming usor de folosit si accesibil clientilor nostri care calatoresc in Europa”, a declarat Dorin Odiatiu, Head of Wholesale, International & Regulatory Affairs la Orange Romania.

Ionut OPREA

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close