Social

Alegeri pentru Filiala Mureș a CNSLR Frăția

 

Cea de-a VII-a Conferinţă Judeţeană a Filialei Mureș  din cadrul CNSLR-Frăţia a avut loc joi, 6 aprilie, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Târgu-Mureș. Delegații celor peste 20.000 de membrii a sindicatelor afiliate, precum și reprezentanți ai CNSLR Frăția care au participat la acest eveniment  deosebit, care se petrece odată la 4 ani, au avut posibilitatea de a face un pas înainte în urma alegerilor pentru funcțiile de președinte, primvicepreședinte, secretar general, precum și membrii comisiilor de control și revizie financiară. La adunare a participat primvicepreședintele CNSLR Frăția, Florin Bercea, care a subliniat faptul că filiala Mureș este una dintre cele mai puternice, atât prin numărul de membri afiliați, cât și prin activitatea organizației județene conduse de Călin Orlando Cociş, preşedintele U.J.S.L.Mureş – Filiala C.N.S.L.R.-Frăţia.

Înaintea începerii lucrărilor, președintele filialei Mureș Călin Orlando Cociş i-a urat bun venit vicepreședintelui Florin Bercea și și-a exprimat optimismul în legătură cu activitatea viitoare a filialei pe care o conduce. „Suntem onorați de prezența vicepreședintelui confederației la lucrările celei de șaptea conferințe județene a CNSLR Frăția. Avem o zi plină, în care ne încheiem mandatul de patru ani și punem piatra de temelie pentru un nou mandat, sperăm cel puțin la fel de bun ca cel pe care îl încheiem astăzi”, a fost cuvântul de deschidere a președintelui Călin Orlando Cociş.

„Nu ne dorim senatori și deputați în structurile de conducere”

 

Florin Bercea a ținut să scoată în evidență importanța confederației Mureș și a oferit câteva detalii privitoare la intențiile noii conduceri.

„Este prima adunare a unei uniuni județene la care particip în noua calitate, pe care am dobândit-o în luna octombrie a anului trecut. Din fericire particip la adunarea unei organizații cu o activitate foarte serioasă, una din uniunile cu un cuvânt important de spus, cu multe sindicate, un pol industrial și sindical puternic. Suntem într-un proces pe care vrem să-l regândim de la bază în ceea ce privește strategia mișcarii sindicale. La Confederație avem o echipă nouă, care intenționează să evalueze situația, să ne stabilim parteneri de dialog social cu care să avem legături serioase și strategii pe termen lung. Aici ne referim la zona politicului, în funcție de aceste legături ne vom organiza în legătură cu deciziile care vor avea influențe asupra socialului. Am venit pentru a cunoaște starea de spirit, care sunt problemele la bază. Avem un protocol cu PSD, singurii care au fost dispuși la un dialog în această privință, care au orientare de stânga. Partenerii tradiționali se pot simți trădați, dar aceasta este deja istorie, noi vrem să facem ceva cu adevărat pentru zona socială. Noile discuții vor fi îndreptate în alte direcții. Nu ne dorim să avem parteneri senatori și deputați care să întoarcă spatele la nevoie organizațiilor care i-au promovat pe scena politică. Ne dorim parteneriate altfel, nu îndreptate spre zona politicului”, a specificat primvicepreședintele Florin Bercea.

 

„Pentru oameni, nu pentru lideri”

În continuare, președintele organizației Mureș a ținut să precizeze că aceste parteneriate cu partidele politice vor avea ca prioritate problemele care privesc îndeosbi latura socială. „Problemele sindicatelor sunt ale membrilor, soluțiile trebuie să fie pentru membri, nu pentru lideri. Doar dacă strategia va fi orientată în acest fel, rezultatele vor fi cele pe care ni le dorim”, a subliniat Călin Orlando Cociş.

În continuare s-a specificat faptul că se vor încheia protocoale și cu alte instituții ale statului care ar avea impact pentru membrii sindicatelor (Ministerul Muncii, Ministerul pentru Dialog Social, Ministerul de Finanțe, Ministerul Sănătăți, etc), contracte sectoriale, cu cele unde salariile sunt foarte mici, să se plece de la condiții minime, atât salariale, cât și a condițiilor de muncă. În acest sens, vor trebui contactate și patronatele, negocierile putând fi tergiversate pe parcursul chiar a unui an.

Lucrările au continuat cu punctele ordinii de zi, la final urmând să aibă loc alegerile noii conduceri pentru structurile sindicatelor județului Mureș. Vom reveni cu amănunte privitoare la rezultatele alegerilor.

 

Mihai VEREȘ

 

 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close