Politic

Lucian Goga, despre cele mai dificile momente în funcția de prefect

Prefectul Județului Mureș, Lucian Goga, a participat marți, 4 aprilie, de la ora 9.30, la o întânire cu studenții Colegiului Național de Apărare, aflați într-o călătorie de studii la Târgu-Mureș. La întâlnirea care a avut loc în Sala Mare a Palatului Administrativ din Târgu-Mureș a participat și Ioan Matei, director executiv al Direcției Județene de Statistică – Mureș, acesta a făcut o prezentare a situației economice a județului. În partea a doua a evenimentului Lucian Goga a răspuns întrebărilor venite din partea studenților Colegiului Național de Apărare.

Vijelia de la Cuci și Dătășeni

„Trebuie să fii în primul rând foarte-foarte dinamic, trebuie să faci mai multe lucruri deodată pentru că nimeni nu așteaptă după tine. Așteaptă de la tine. Toată lumea are speranțe. Vine lumea în audiențe aducându-ți aminte că ești reprezentatul Guvernului în teritoriu. Am avut o situație de urgență (…) în vara trecută, două sate luate de o vijelie năpraznică – vijelie care din relatările localnicilor a durat doar câteva secunde. Am ajuns de dimineață cu domnul general Oltean (Ioan Oltean, șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Horea” – n.a.) și am văzut două sate devastate. Nu am văzut așa ceva în viața mea și nici nu mai vreau să văd. Copaci doborâți pe case (…) acoperișuri luate, oameni disperați. Am văzut acolo  reacție a comunității cum nu am mai văzut niciodată. În câteva ore, după ce am intervenit și noi, (…) lumea nu a așteptat ajutor neapărat din partea autorităților, în câteva ore toate acoperișurile erau pline de oameni”, le-a spus Lucian Goga studenților, apoi a amintit că furtuna dărâmase și stâlpi de înaltă tensiune. „Toată lumea acolo a funcționat impecabil. A fost un exercițiu, din păcate pentru noi, pe viu, dar un exercițiu foarte-foarte bun”, a subliniat prefectul, exprimându-și apoi mulțumirea că nu au existat pierderi de vieți omenești.

Lucian Goga a mai făcut referire și la alte situații de urgență cauzate de fenomene naturale. „Îmi place munca de teren, v-am spus că sunt medic veterinar și mă duc cu drag acolo și niciodată nu venim acasă, nici eu, nici domnul general ori domnii colonei – nu lăsam lucrul la jumătate. Noi facem ceea ce putem. Principalul este să fii om de bine, să-ți dorești să fii în sprijinul cetățeanului, pentru că până la urma urmei asta este menirea noastră”, a mai spus Lucian Goga.

 

Valentin COVACIU

 

 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close