Economic

An bogat în investiții la E.ON Gaz Distribuție

E.ON Gaz Distribuție a derulat, în 2013, investiții în valoare de circa 175 de milioane de lei, dintre care 130 de milioane au fost alocați pentru modernizarea și dezvoltarea rețelei de gaze naturale. 

Modernizare de rețele

De asemenea, fonduri importante au fost direcționate și pentru achiziționarea de echipamente performante de măsurare, echipamente IT și software. „Peste 100 de milioane de lei au fost investiți pentru modernizarea a peste 690 de kilometri de rețea, din care aproximativ 425 de kilometri au fost înlocuiți cu conducte noi, iar circa 267 de kilometri au fost protejați catodic. Totodată, pentru racordarea de noi consumatori la sistemul de distribuție a gazelor naturale, rețelele au fost extinse cu circa 93 de kilometri, investiția totală fiind de circa 4,5 milioane de lei. Pentru îmbunătățirea calității serviciului de distribuție au fost înlocuite sau modernizate un număr de 93 de stații de reglare-măsurare, 63 dintre acestea fiind stații noi, investițiile alocate acestui capitol ridicându-se la circa 7 milioane de leiâ€, se arată într-un comunicat de presă remis vineri, 20 decembrie, de Departamentul Comunicare Corporatistă al E.ON România.

Conducte și branșamente noi

Potrivit documentului, în județul Mureș, valoarea investițiilor realizate de E.ON Gaz Distribuție a fost de aproximativ 16 milioane lei, acestea vizând în principal schimbarea de conducte și branșamente de gaze naturale în lungime de circa 100 de kilometri. „În municipiul Târgu-Mureș au fost investiți circa 1,1 milioane lei, fiind înlocuiți 3,8 kilometri de conducte și branșamente pe străzile: Bobâlna, Dimitrie Cantemir, Crângului, Ulciorului, Constantin Ciugudean, Koteles Samuel, David Rusu, Agricultorilor, Ionel Ghiurchi, Verde, Lazăr Blejnari, Mircea Robu, Florilor, Drumul Sântanei, Mitropolit Andrei Șaguna, Toplița, Cosminului, Martom Aron, Strâmbă, Fântânii, Podeni, Piața Teatrului, Turzii, Fabrica de Zahăr, Făgărașului, Jilavei, Aiudului, Voinicenilor, Benefalău, Șoimilor, Lacului, etc. Cele mai importante lucrări de investiții au fost realizate în localitățile mureșene Sânmartinu de Câmpie, 23 de kilometri, Voiniceni, 11 kilometri, și Deag, 11 kilometri, unde compania a înlocuit în total circa 45 de kilometri din rețelele de distribuție a gazelor naturale. Pentru a îmbunătăți calitatea serviciului de distribuție a gazelor naturale un număr de 15 stații de reglare-măsurare au fost achiziționate și modernizate, șase dintre acestea în municipiul Târgu-Mureșâ€, se mai arată în comunicat.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close