Eveniment

Artă, alimente şi flori, la Târgul Meşterilor Populari

A Peste 80 de meşteri populari şi 25 de producători sunt prezenţi, în perioada 21 – 24 mai, la Târgul Meşterilor Populari, manifestare organizată de Primăria municipiului Târgu-Mureş în zona ceasului floral din Piaţa Trandafirilor, cu ocazia celei de-a XIX-a ediţii a Zilelor Târgumureşene.

5 oficialităţi, 5 discursuri

Deschiderea oficială a târgului a avut loc joi, 21 mai, în prezenţa primarului Dorin Florea, viceprimarilor Claudiu Maior şi Peti Andras, preşedintelui Consiliului Judeţean Mureş, Ciprian Dobre, prefectului judeţului Mureş, Lucian Goga, şi a altor reprezentanţi ai unor instituţii publice din judeţul Mureş. „Dacă veniţi tot mai mulţi înseamnă că vă simţiţi foarte bine la Târgu-Mureş. Dacă vă simţiţi bine, înseamnă că lucrările, munca şi priceperea dumneavoastră sunt apreciate la Târgu-Mureş”, a spus Dorin Florea. „Târgu-Mureşul merită poate cele mai interesante şi poate cele mai improtante sentimente pe care noi le nutrim. Îmi exprim însă regretul că sunt mulţi şi în acest judeţ, la Bucureşti, care ar putea să facă mai mult pentru Târgu-Mureş”, a precizat Ciprian Dobre. „Vă mulţumim că aţi venit inclusiv din alte zone ale ţării şi din alte ţări cu tradiţiile şi obiceiurile dumneavoastră”, a afirmat Lucian Goga. „Vreau să le mulţumesc tuturor care au venit astăzi, de la instituţiile publice, este cred pentru prima dată în care ne onorează aici, la Ceasul cu Flori”, a transmis Claudiu Maior. „Cred că avem acelaşi slogan, „clientul nostru, stăpânul nostru”. Pentru noi, clienţii reprezintă târgumureşenii şi eu consider că sunteţi stăpânii noştri, nu numai din patru în patru ani, ci în fiecare zi”, a subliniat Peti Andras.

B Meşteri populari din zone tradiţionale

Cei peste 80 de meşteri populari reprezintă zone tradiţionale ale ţării cu produse specifice: ceramică din Baia Mare, Braşov, Corund, costume populare de pe Valea Mureşului, Bistriţa-Năsăud, Prahova, Suceava, pictori icoane din Alba, Cluj, Suceava, ouă încondeiate din Suceava, sculptori în lemn din Constanţa, Vâlcea, Braşov şi mulţi alţii care ne vor prezenta cele mai vechi şi răspândite motive decorative şi tehnici meşteşugăreşti folosite în arta populară. Totodată, judeţul Mureş este reprezentat de sculptori, artişti plastici, meşteri artizani, sticlărie decorativă, costume populare tradiţionale, precum şi de producători de flori, consideraţi de organizatori „pata de culoare” a evenimentului.

 

 

 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close