Auto

Au fost depuse la Guvern semnaturile pentru adoptarea urgent a masurilor pentru intrarea in legalitate a Uber, Bold si Clever

Pentru adoptarea urgent a masurilor pentru intrarea in legalitate a firmelor de ride-sharing, la Guvern a fost depuse 15.000 din cele 400.000 de semnaturi stranse de romani.

„Prin acest demers simbolic ne dorim ca Guvernul sa auda vocea utilizatorilor si consumatorilor si sa grabeasca legiferarea acestui segment care deja treneaza de mai bine de doua luni de zile. La nivel national, pentru cele trei platforme sunt peste o suta de soferi sanctonati, majoritatea dintre ei au placutele de inmatriculare ridicate. Sunt mai putin de jumatate de soferi pe traseu, iar timpii sunt de aproape patru ori mai mari decat intr-o zi normala. Tariful unei curse e de 3-4 ori decat o zi normal.”, a declarat Catalin Codreanu, presedinte al Coalitiei pentru Economia Digitala.

„Am preluat o comanda la Piata Alba Iulia, la cativa metri pasagerul a deschis geamul si a inceput sa faca cu mana la masina politiei. El a spus ca a facut o comanda prin Uber, ca a platit cursa cash, dar eu nu am luat niciun ban de la domnul.”, a mentionat Bogdan Cuc, sofer ride-sharing.

„Ar trebui taximetria sa ramana taximetrie si ridesharing-ul sa se duca de unde a venit. Si daca se vrea sa dispara acesti taximetristi care fac preturi si toate astea, lumea sa faca reclamatii la primarie, la politie si atunci totul va fi extraordinar de bine.”, a declarat un taximetrist.

 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close