EvenimentReligie Cultura

Cargo şi Iris vor încinge atmosfera Văii Mureşului la Răstoliţa

1 Marius LircaPeste o săptămână, tradiţiile Văii Mureşului Superior vor pune stăpânire pe platoul „La Alei” de la Răstoliţa, în zilele de sâmbătă şi duminică, 25 şi 26 iulie, cu ocazia celei de a XI-a ediţii a Festivalului Văii Mureşului, eveniment organizat de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitare Valea Mureşului, partener principal fiind şi în acest an Consiliul Judeţean Mureş.

2 Pomohaci11 ediţii, 11 localităţi implicate

„Am ajuns la ediţia a XI-a a Festivalului Văii Mureşului, organizat şi în acest an de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară „Valea Mureşului”. Sunt implicate în ediţia din acest an 11 localităţi. Acestea sunt municipiile Reghin şi Topliţa, respectiv comunele Suseni, Deda, Vătava, Petelea, Ruşii Munţi, Aluniş, Lunca Bradului, Răstoliţa şi Stânceni. Din păcate în acest an nu va veni Brâncoveneştiul, care s-a retras din lipsă de fonduri. Partenerul nostru principal este şi în acest an Consiliul Judeţean Mureş. Am început pregătirile pentru acest festival în urmă cu o săptămână, am început să amenajăm standurile, suntem în grafic şi aşteptăm cu nerăbdare debutul festivalului. Avem asigurat sprijinul poliţiei, a Jandarmeriei, a celor de la Electrica şi sperăm că totul va ieşi bine. Sperăm să vină comercianţii, să nu ducem lipsă de ei, aşa cum s-a întâmplat anul trecut, ca totul să fie ok”, ne-a declarat Marius Lircă, primarul comunei Răstoliţa, preşedintele Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitare „Valea Mureşului”. Potrvit organizatorilor, bugetul estimat al ediţiei din acest an se ridică la suma de 250.000 lei, menit să asigure buna desfăşurare a evenimentului din acest an.

3 IrisProgram artistic bogat

Festivalul va debuta sâmbătă, 25 iulie, în jurul orei 13.00, cu deschiderea oficială, cu prezenţa pe scenă a primarilor şi oficialităţilor. Va urma programul artistic, deschis de recitalurile ansamblurilor şi soliştii comunelor participante. Programul va continua cu soliştii invitaţi de muzică populară, iar începând cu ora 20.00 vor începe concertele de muzică uşoară, seara terminându-se cu un foc de artificii.

„Eroi mureşeni în Marele Război” la al doilea volum

Tot în cadrul zilei de sâmbătă, în jurul orei 16.30 pe scena festivalului va avea loc lansarea celui de-al doilea volum al revistei „Eroi mureşeni în Marele Război”, publicaţie editată şi scrisă de echipa de jurnalişti ai cotidianului Zi de Zi. Ziua de duminică va debuta cu competiţiile sportive, cros, trasul frânghiei şi va continua cu programul artistic la scena mare. Programul va debuta cu muzică şi dans popular, iar seara vor urma concertele rock, cap de afiş fiind Iris şi Cristian Minculescu. Finalul festivalului va aduce tradiţionalul foc de tabără. “Printre ansablurile şi soliştii care vor fi prezenţi pe scena festivalului se numără cele din Reghin, Ruşii Munţi, Vătava, Răstoliţa, Deda, Suseni, Petelea, Aluniş, Bistra Mureşului, Stânceni, Luieriu, la care se adaugă solişti îndrăgiţi de muzică populară, Ioan Cristian Ţăran, Narcisa, Teodor şi Teodora Ţogorean, Cristian Pomohaci, Mariana Deac şi Ansamblul ”Mureşul”. În ceea ce priveşte muzica rock, oaspeţi “La Alei” vor fi Rafael, Cargo şi Trupa Iris, alături de Cristian Minculescu, cel care vor concerta în a doua seară a festivalului, duminică, 26 iulie”, a precizat Marius Lircă.

Caracterul tradiţional al festivalului

Ca şi la ediţiile anterioare, festivalul îşi păstrează caracterul tradiţional, comercianţii vor putea vinde doar produse tradiţionale. Dacă va lipsi la ediţia din acest an concursul de tăiat lemne şi “Frumoasa Văii Mureşului”, nu va lipsi în schimb concursul de gastronomie , în care se vor întrece cei mai iscusiţi bucătari. “Oferta festivalului este una bogată, adusă de standurile celor 11 localităţi, la care se adaugă standul Firmelor Gliga din Reghin şi standul Consiliului Judeţean, completate de muzică şi bună dispoziţie din belşug. Îi aşteptăm pe toţi locuitorii judeţului să petreacă două zile frumoase pe platoul “La Alei” în compania tradiţiilor şi a bunei dispoziţii adusă de cea dea a XI-a ediţie a festivalului Văii Mureşului”, a precizat Marius Lircă.

 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close