Economic

“Dacia”, tradiţia dulce a laboratoarelor de prăjituri din Reghin

1 PrajituriTradiţia laboratoarelor de prăjituri din Reghin este continuată frumos de către laboratorul “Dacia”, din cadrul S.C. Dacia S.A. care de peste trei decenii îndulceşte viaţa şi gustul reghinenilor. În prezent laboratorul este singurul care a supravieţuit trecerii anilor, cu 15 angajaţi coordonaţi de Robert Bernad, cofetar specialist.  “Din câte ştiu eu de la tatăl meu care,  de asemenea a fost cofetar, atât aici cât şi la fostul laborator din Cartierul Unirii, acesta este cel mai vechi laborator de cofetărie din Reghin, construit în urmă cu zeci de ani o dată cu blocurile din cartier. Laboratorul are o tradiţie, pe care noi cei de azi încercăm să o ducem mai departe chiar dacă suntem mai tineri. Nu doar că este cel mai vechi dar este şi cel mai cunoscut laborator din oraş”, ne-a declarat Robert Bernad, cofetar specialist, şeful de producţie al Laboratorului de Cofetărie “Dacia”.

De la clasic la modern

Oferta laboratorului este una generoasă, la loc de cinste fiind prăjiturile clasice, completate de cele noi, menite să mulţumească întreaga gamă de clienţi. “Ca şi prăjituri ne axăm în special pe linia tradiţională, prăjiturile clasice pe care le-am moştenit şi  pe care încercăm să le ducem mai departe. Sunt clienţi vechi care vin pe la noi şi spun că în alte părţi nu mai găsesc un “Bucureşti” sau “Carpaţi”,  pentru că laboratoarele noi care au apărut merg pe o linie mai modernă, cu materiale mai puţin naturale. Noi încercăm să mergem pe produse care conţin doar materii prime naturale, pe prăjituri tradiţionale pentru această categorie de oameni, mai nostalgici. Binenţeles că avem şi produse noi, în special pentru segmentul tânăr. Sunt apreciate produsele noastre, avem desfacere destul de mare în fiecare zi. Avem prăjituri care merg în serie, cu comenzi zilnice în tot oraşul, în toate cartierele, nu doar în unităţile proprii, dar şi în cele cu care colaborăm care au spaţiu adecvat pentru vinderea prăjiturilor”, spune Robert Bernad.

Produse proaspete la cofetăria proprie

Magazinul de desfacere al laboratorului aflat lângă  laborator oferă zilnic produse proaspete, dar şi locul  unde acestea pot fi comandate pentru diverse evenimente .“Este o cofetărie mai mult pentru achiziţionarea de prăjituri pentru acasă, dar şi pentru consum. Este chiar lângă laborator, fapt pentru care produsele de aici sunt în permanenţă proaspete. Cum sunt  finisate sunt şi aduse pe raft spre vânzare. De asemenea la noi se pot face şi comenzi, pentru zile de naştere, botezuri, nunţi. Anul trecut am avut foarte multe comenzi în acest sens, în aproape la toate restaurantele din oraş, precum şi în perimetrul oraşului”, afirmă Robert Bernad.

Proaspete,naturale şi sănătoase

Ca orice produs, calitatea şi gustul sunt date de ingrediente. În cazul prăjiturilor laboratorului “Dacia” ele sunt naturale, produse prin grija şi priceperea celor 15 angajaţi, care fac ca gustul dulce şi plăcut să ajungă mai aproape de reghineni. “Recomand clienţilor să vină la noi unde găsesc zilnic  produse proaspete, la care folosim meterii prime naturale. Mergem pe linia tradiţională, făină, ouă, zahăr, nu folosim sintetice, nici la crème sau blaturi. Sunt doar materii prime naturale. Aşa am stabilit împreună cu conducerea unităţii, să mergem pe această linie, pe produse naturale, considerând că sunt mai sănătoase. Poate sunt mai costisitoare,  cu un timp de producere mai mare, dar care este compensat prin creativitate şi pasiune. Îndemn oamenii să vină să cumpere de la noi prăjituri deoarece  pe lângă faptul că sunt proaspete şi naturale, sunt şi sănătoase”, a concluzionat şeful de producţie al Laboratorului de Cofetărie “Dacia”.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close