Educatie

Două Palate, o sărbătoare. Vine 8 Martie

1Cântece, dansuri clasice tematice, moderne, contemporane, folclor, costume inedite şi originale, creaţii proprii şi copii talentaţi. Zeci de vestitori ai primăverii s-au reunit, cu emoţiile de rigoare miercuri, 4 martie, pentru a-şi felicita mamele şi profesoarele care le îndrumă paşii la un spectacol omagial organizat în Sala Mare a Palatului Culturii. Iar sala perfectă, cu acustică perfectă şi cu ambianţa elegantă bine cunoscută a creat un cadru perfect. Arta, cultura înseamnă emoţie. Şi unde poţi găsi mai multă emoţie decât la un spectacol de Ziua Femeii?

2Provocare pentru ediţia următoare

A fost a doua ediţie a spectacolului „E ziua ta”, organizat de către Palatul Copiilor Târgu-Mureş, Consiliul Judeţean Mureş, Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş şi Palatul Culturii. A doua ediţie fiind, copiii au fost poate şi mai buni, lăsând emoţiile în culise, spectacolul fiind pe placul femeilor şi nu numai care au umplut sala. Copii talentaţi fiind în tot judeţul, au fost invitaţi să participe la spectacol, fanfara “Armonia” cântând în chiar deschiderea spectacolului, urmând tot invitaţi speciali, ansamblul “Mugurelu” din Sâncraiu de Mureş. Atmosfera însă se încălzeşte întotdeauna la apariţia celor mai mici, grupa “Pretty” îndrumată de Eliza Bucur emoţionând asistenţa cu melodii special dedicate mămicilor. Un spectacol de asemenea amploare fiind şi un fel de examen al copiilor şi profesorilor, a fost cel mai bun moment ca cel mai nou cerc al Palatului, cel de fanfară condus de profesorul Gheorghe Faghiura să prezinte ce au reuşit să înveţe în cele câteva luni. Intercalaţi între momentele mai dinamice, şi cu emoţiile fireşti unor copii la primii paşi în descifrarea artelor, au avut scurte evoluţii cu mici stângăcii emoţionante Sabina Cioată, Matei Suciu, Paula Cengher şi Antonia Jakob. Iar stângăciile le-am amintit nu de rea ce sunt. Nu. Spun de ele doar pentru că la aceste vârste micile bâlbe dau un farmec şi o emoţie aparte apariţiilor, emoţii mult mai intense decât ar fi în urma unor evoluţii impecabile.

3Graţie şi energie

Impecabili au fost însă cei de la cercurile cu tradiţie. “Mărţişoarele-n piruete”, trupa Attitude, condusă de Denisa Badea, face întotdeauna deliciul asistenţei de oriunde, iar profesioniştii profesorului Marius Belean fac senzaţie nu doar la spectacole locale, ei având o vastă experienţă plină de succese internaţionale. Graţie şi energie au adus pe scenă fetele grupei de gimnastică ritmică antrenate de Mihaela Şandor de la Liceul cu Program Sportiv, iar spectacolul a crescut în intensitate cu fiecare moment. Trupa „Fantasy” a încântat de mai multe ori, cu elegante evoluţii de dans classic, iar corul „Alegrissimo” a dat glas emoţiilor comune. O mare bucurie adusă mamelor, judecând după ochii înlăcrimaţi din public, un cel puţin la fel de mare efort din partea copiilor şi a profesorilor care i-au pregătit. Copiii, în inocenţa lor, spun de foarte multe ori mamelor că le iubesc. Alţii, în schimb, sunt mai reţinuţi şi nu o spun, îşi arată însă dragostea şi preţuirea faţă de părinţi prin cântece, prin dans şi prin tot ceea ce fac. Şi pentru că în Palatul Copiilor se întâmplă şi altceva în afară de muzică şi dans, sunt copii care realizează propriile creaţii vestimentare la cercurile de artă textilă şi design vestimentar, care au oferit un moment special prin parada modei, coordonată de profesoara Corina Sabău. Atât cei foarte mici, cât şi cei mai mari au reuşit să transmită emoţii, să facă un spectacol foarte reuşit. A fost însă o bucurie specială evoluţia celor câtorva adevăraţi profesionişti pregătiţi de Eliza Bucur. Aceasta pregăteşte câţiva copii care au toate şansele să fie starurile de mâine. I-am ascultat de aproape şi nu am putut detecta nici cea mai mică greşeală în evoluţia Annamariei Blaga, a Paulei Sabău şi a lui Cosmin Bocicor. Voci ample şi bine lucrate, care au reuşit să umple sala de emoţie. Iar Cosmin, care a avut norocul unei partituri mai ritmate a reuşit să provoace adevărate aplauze la scenă deschisă. Spectatorii au fost impresionaţi, după cum au declarat la final. „Trebuie să vă spun că m-au emoţionat foarte mult momentele din această seară. Copiii au fost minunaţi şi foarte bine pregătiţi. Mie mi-au adus primăvara în suflet şi m-am bucurat să-i văd. Le doresc tuturor mult succes, îi felicit atât pe ei, cât şi pe cei care îi pregătesc şi mă bucur că avem copii talentaţi în oraşul nostru cu care ne putem mândri peste”, a transmis o spectatoare. „M-am simţit foarte bine alături de ei. Sunt talentaţi şi frumoşi. Părinţii lor trebuie să fie mândri de ei şi sunt, cu siguranţă. M-am bucurat să văd că la Palatul Copiilor se organizează o mulţime de cercuri, nu doar de dans şi muzică, ci şi de artă textilă”, a declarat o altă spectatoare.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close