Social

Eliade se-nvârte-n mormânt, bietu”™!

Daca vreuna dintre piesele de teatru care se joaca în Tîrgu Mures v-a produs o oarecare plictiseala, greata sau alte sentimente asemanatoare, înseamna ca nu stiti ce înseamna teatru prost. si eu care credeam ca piesa „Iunie†e o ineptie fara margini, m-am convins ca nu e nici pe departe într-atât de groaznica pe cât o credeam.

Saptamâna trecuta, luni, am avut ocazia sa constat o adevarata lipsa de profesionalism a asa-zisilor actori galateni, o adunatura de galeti care se ciocneau una de cealalta, chiuind si gesticulând oripilant. Odata cu vizionarea acestei balarii, ca apelativ mai potrivit nu-i gasesc, a venit si constatarea cum ca tot ce-i stricat pe meleagurile Muresului, pute infinit mai suportant decât decorul, rolurile fara personalitate, costumatia intrata la apa si lipsa de dictie a pacalicilor din Galati. Amu’, cred ca nimeni nu mai merge la vreo reprezentatie de-a lor pusa în scena orasului de bastina, oricum banii câstigati din domeniu’ asta sunt ca si cum n-ar fi. Apoi daca nici „ muncitoru’ †nu are habar de ce scoala a terminat sau a trecut prin ea ca lebada prin apa, nu are altceva de ales decât sa cerseasca atentie si bani prin locurile unde nimeni nu îi cunoaste dizabilitatile profesionale. si uite-asa, zboara dintr-o parte în cealalta, nu stationeaza prea mult niciunde, ca nu cumva sa fie huiduit sau neaplaudat, în cazul de fata. Astfel au aterizat si cei din Galati la Palatul Culturii din Tîrgu Mures, rapizi, în 45 de minute au terminat tot ce aveau de facut, si-au luat talpasita si speram sa nu-i mai vedem pe-aici cât om trai.
Piesa „La tiganci†de Eliade trebuie studiata pentru proba de limba româna de la bacalaureat. Toate profele de româna din oras si-au trimis elevii sa vizioneze dramaturgia pusa în scena, sute de liceeni se înghesuiau la intrare în Palatul Culturii. Marea majoritate nu a mai gustat nicio piesa de teatru pâna acum, asa ca parerea facuta dupa terminarea cretinatatii de luni a fost una capitala, acestia catalogând toate piesele ca fiind asemanatoare sau identice cu ceea ce au vazut pentru prima data. Pentru cei care se regasesc în categoria aceasta, am un sfat : Nu e vina voastra ca ati vizionat o asemenea porcarie, mergeti macar la unul dintre spectacolele Teatrului National sau Teatrul 74 sa va convingeti ca exista si actori geniali.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close