Stiinta si tehnica

Emisiile antenelor GSM, sub limita europeana

In cadrul campaniei “Comunicatiile mobile si sanatatea” Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, Karoly Borbely, a prezentat vineri, 23 mai, informatii privind posibilele efecte ale emisiilor antenelor GSM, asupra starii de sanatate a populatiei. Scopul acestei dezbateri a fost acela de inlaturare a motivelor de ingrijorare a populatiei, prin informarea corecta despre relatia dintre existenta si emisiile antenelor GSM si starea de sanatate.

“In urma sesizarilor facute de anumite asociatii nonguvernamentale, am decis sa demaram aceasta campanie de informare a populatiei cu privire la efectele acestor emisii ale antenelor GSM. In urma efectuarii numeroaselor masuratori, am ajuns la concluzia ca nu sunt motive de ingrijorare din partea populatiei, rezultatele acestor masuratori au aratat ca nivelul radiatiilor este de 50 de ori mai mic fata de valoarea de referinta admisa la nivelul european. Ca ministru, ne-am propus sa mergem in mai multe orase din tara, in functie de numarul de sesizari primite, pentru o corecta informarea populatiei, personal, cu mana pe inima va pot spune ca nu exista motive de ingrijorare, emisia acestor antene nu prezinta un pericol pentru sanatatea populatiei”, a declarat Karoly Borbely, Ministrul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei.

Directorul pe Comunicatii din cadrul Ministerului Comunicatiilor, Adrian Ionescu, a prezentat date suplimentare asupra emisiilor antenelor de telefonie mobila, precum si masuratorile care s-au efectuat in Targu-Mures, care au demonstrat ca nivelul acestora este sub limta permisa de legislatia Uniunii Europene, mentionand aici masuratorile facute pe strazile Bucinului, Trandafirilor si Garii.

Campania “Comunicatiile mobile si Sanatatea” este organizata de Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei, in colaborare cu Ministerul Sanatatii Publice, a fost lansata in Bucuresti in luna aprilie si va continua in alte 15 orase din tara. In cazul amplasarii antenelor GSM in spatiile publice ministrul Karoly Borbely a mentionat ca nu este de competenta ministerului pe care-l conduce autorizarea amplasarii acestora, lucru care intra in competenta consiliilor locale si judetene.

u Alin ZAHARIE

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close