Eveniment

Excelenţa sa Francois Saint Paul, vizită la “Papiu”

2 ambasadorColegiul Naţional “Alexandru Papiu Ilarian” a devenit Centru de Examinare delocalizat pentru elevii care doresc să obţină diplomă de studii în Limba franceză, diplomă ce le oferă multiple şanse de integrare în universităţi din spaţiul francofon.

În scopul armonizării perspectivelor franceze și române, creării de schimburi de experiență și planificării unor proiecte comune şcolare, Ambasadorul Franţei la Bucureşti, Excelenţa Sa Francois Saint-Paul a efectuat joi, 9 octombrie, o vizită la Colegiul Naţional “Alexandru Papiu Ilarian” unde s-a dezvelit placa „Centre DELF délocalisé”. “Limba franceză este specială, trebuie să depui puţin efort pentru a o învăţa şi stăpâni cu adevărat, dar este o investiţie pentru tot restul vieţii, este o calitate pe care o putem avea fiecare. Pentru cei care au această posibilitate de a învăţa limba franceză, eu sunt convins că este o şansă care merită exploatată, un mare avantaj care le va deschide drumuri în viaţă”, a declarat Francois Saint-Paul.

Prezenţi la acest eveniment au fost Ştefan Someşan, inspector şcolar general, profesor Cristina Someşan, director Colegiul Naţional „Alexandru Papiu Ilarian”, şi profesor Iulia Luca, inspector şcolar de limbi moderne. Cu această ocazie, Diplomatul s-a întâlnit cu profesori de limba franceză din judeţ, precum şi cu elevi care obţin rezultate deosebite în studiul limbii franceze şi promovarea culturii franceze. “Îmi aduc aminte cum, în anul 1992, an în care eu eram director al Liceului “Unirea”, o unitate de învăţământ a organizat pentru prima oară o sărbătoare a Zilei Francofoniei, eveniment foarte mediatizat la vremea aceea, mai apoi apreciat şi lăudat de către Ambasada Franţei. Profesorii de limba franceză reprezintă un corp de cadre didactice extrem de valoros, iar rezultatele sunt pe măsură”, a afirmat Ştefan Someşan, inspector şcolar general.

Întâlnirea s-a încheiat cu distincţia acordată profesorilor Cristina Someşan şi Smaranda Pantea, care s-au implicat în predarea şi promovarea limbii franceze, dar şi celor două eleve, Sofia Lazăr şi Alina Cristina Muntean, premiate de ambasador pentru rezultatele excelente obţinute la examenul Delf 2014.

Amalia VASILESCU

 

 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close