Sanatate

Farmaciștii, premiați pentru performanțe profesionale

Conferința Farmaciștilor Mureșeni a ajuns la final. 16 lucrări au fost prezentate în cadrul acestui eveniment, Iustina Vas, președintele Colegiului Farmaciștilor Mureș, acordând premii pentru performanțele profesionale farmaciilor care au respectat criteriile stabilite. În cadrul ceremoniei de închidere a conferinței, pe scena Casei de Cultură „Mihai Eminescu†au urcat, sâmbătă, 28 septembrie, reprezentanții farmaciilor din județul Mureș, unii arătându-se de-a dreptul emoționați și fericiți că primesc un astfel de premiu.

Distincții pentru excelență

Punctele de educație farmaceutică sunt necesare farmaciștilor și farmaciilor, iar prin intermediul Conferinței Farmaciștilor Mureșeni, practicienii au avut ocazia nu doar de a prezenta lucrări din experiența proprie, ci și de a fi premiați pentru standardele înalte la care se ridică.

Premii de excelență au primit: Titus Fărcaș (Farmacia Adonis, Band), Tar Marghit Eniko (Farmacia Emifarm, Ghindari), Horvath Geza (Farmacia Horvath, Reghin), Koncz Erzsebet (Farmacia Nonifarm, Mătrici), Smaranda Balogh Sămărghițan (Farmacia Unirii, Târgu-Mureș), Mina Hănescu, Margareta Tănase, Alexandra Tănase (Farmacia Gențiana, Sighișoara), Bianca Laiu (Farmacia Clematis, Sighișoara), Claudia Edely (Farmacia Catena, Sighișoara), Acs Botond (Farmacia Catena, Sighișoara), Petruța Naluca (Farmacia Ropharma, Sighișoara), Judit Mihaly (Farmacia Ropharma, Sighișoara), Kinga Torvoy (Farmacia Ropharma, Sighișoara), Eva Morar (Farmacia Ropharma, Sighișoara), Lenuța Stoica (Farmacia Sensiblu, Sighișoara), Corina Mirela Tantos (Farmacia Farmacordis, Sighișoara), Camelia Șerban (Farmacia Farmacordis, Sighișoara), Anghel Petru (Farmacia Farmacordis, Sighișoara) și Stela Sandru (Farmacia Aloe, Sighișoara). „Din necesitatea punctelor de educație farmaceutică, Colegiul Farmaciștilor Mureș este pregătit să aibă o astfel de conferință în care farmaciștii practicieni să-și exprime profesia sau experiența lor. Noi avem și premii de excelență și acestea sunt oferite de echipa de evaluare mergând către farmaciștii și farmaciile din județ. Sper că am reușit să ne atingem scopul în aceste două zile. Dorim ca această conferință să fie una permanentă și dorim ca farmaciștii să vină cu încredere la aceste evenimente și să fie parte din acesteaâ€, a precizat Iustina Vas, președintele Colegiului Farmaciștilor Mureș.

Viitor promițător pentru următoarea conferință

Colegiul Farmaciștilor Mureș se implică și în alte activități. Proiectul cu Casa de Copii „Sfântul Iosif†din Odorheiu Secuiesc a însemnat aprovizionarea cu medicamente la nevoile pe care le au copiii, urmând ca lucrurile să continue în direcția cea bună. Iustina Vas a afirmat că ediția următoare a conferinței a fost deja stabilită. Mai mult, patru lucrări s-au înscris deja în proiect, urmând ca lucrările prezentate în acest an să fie introduse, cu acordul farmaciștilor, într-o broșură de care să aibă parte participanții, dar și ceilalți farmaciști. „Premierea excelenței o facem în fiecare an, dar forma de organizare a fost altfel. Până acum am avut bal, acum avem conferință și am premiat farmaciile și farmaciștii aici. Ne bucurăm că de fiecare dată aducem excelența în breasla noastră și trebuie felicitați farmaciștii, iar proiectul cu Casa de Copii „Sfântul Iosif†este un proiect pe care l-am început și pe care urmează să-l dezvoltăm. Ceea ce va fi o permanență este aprovizionarea cu medicamente la nevoile pe care le au copiii și urmează să ne gândim cum putem să dezvoltăm acest proiect. Farmaciștii pot dona medicamente exclusiv sub patronajul Colegiului Farmaciștilor Mureș. Conferința următoare va fi în ultima vinere și sâmbătă din luna septembrie. Deja avem patru lucrări înscrise acum. Lucrările pe care le-am prezentat în cadrul conferinței vrem să le încadrăm într-o broșură, cu acordul farmaciștilor. Broșura vrem să o donăm gratuit farmaciștilor care au fost înscriși la acest eveniment și celor care doresc contra cost. Aceasta se adresează numai farmaciștilorâ€, a adăugat Iustina Vas. 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close