FRÂNTURI

1. Să fie foarte clar pentru toată lumea, nici Ovidiu Natea, nici Dorin Florea nu au avut onoarea de a se număra printre invitaţii noştri, aşa cum vor rămâne dacă nu-şi recapătă coloana vertebrală. N-o spunem noi, ci mii de mureşeni : Aniversarea ZIARULUI a fost un succes incontestabil.
2. Concursul “Alege-ţi Primarul” a început să pună pe jar, în ciuda verii toride, pe cei nominalizaţi, dar şi pe cei care şi-ar dori să devină edili şefi în municipiile şi oraşele mureşene. Mulţi dintre trezorierii campaniilor electorale personale sau ale partidelor spionează cu discreţie sau chiar direct echipa de analiză a acestui exerciţiu democratic. Le e teamă să nu iasă cumva din schemă, doresc să intre în concurs sau se interesează de numărul de voturi obţinute. Toţi recunosc valoarea ZIARULUI de Mureş şi, inevitabil, că acest sondaj de opinie înseamnă mult pentru strategia lor pre-electorală. Unii au sute de voturi, alţii zeci, de alţii n-a auzit nimeni, dar toţi şi-au trimis spionii pe teren. Surprizele nu vor întârzia să apară.
3. Ovidiu Natea s-a ţinut deoparte de scandalul arestării judecătoarei Andreea Ciucă. Înrăit într-ale conspiraţiilor, Natea ştie că dacă ar fi dat declaraţii pe această temă, urma să fie luat în colimatorul presei şi al opiniei publice. A tăcut chitic. În speranţa că va fi ignorat. Procurorii PNA ar face bine să urmărească mult mai atent acţiunile preşedintelui interimar al PSD Mureş. Cele conspirative. De trei ani a promis că va readuce în fruntea Justiţiei mureşene oameni de calibrul şi vârsta sa. Cu certitudine, el a lucrat împreună cu Sandu Marin, cineva din SRI, deocamdată nu dăm nume, şi cu judecătorii sătui de aşteptare, ca să construiască cazul Ciucă. Combustibilii lui Ţibrea, pentru care acest Iuda de pe malul Mureşului a dat cu subsemnatul în faţa PNA – atenţie, înainte de arestarea fostei preşedinte a Tribunalului şi, culmea în faţa aceluiaşi procuror sovietic, pe nume Gheorghe Şuhan (în limbaj popular, şuhan înseamnă niciodată) – şi privatizarea restaurantului Diamant sunt piesele grele din conspiraţia pusă la cale de “nevinovatul” Ovidiu Natea. Să fi dorit bătrânul agricultor să-şi albească afacerile spre final de carieră, înaintea pensionării? Despre toate acestea vom reveni. Andreea Ciucă, Paul Florea şi ziua de 23 iunie au intrat în istoria justiţiei române. Alde Amărie, Şuhan, Mihuţ, Ţibrea şi Ovidiu Natea vor rămâne cu praful de pe tobă.
4. Octav Cozmâncă, ajuns, graţie Bunicuţei, stăpân peste fotoliul şi puterile executive şi organizatorice ale lui Adrian Năstase în PSD, a dat clar de înţeles că, după o nouă strângere a birurilor de la mai marii PSD, aflaţi în funcţii prin provincie, urmează etapa de înlocuire a prefecţilor şi, nota bene, alegeri la vârful filialelor PSD. Cum la Mureş prefectul Ovidiu Natea s-a înstăpânit în fruntea filialei, reamintim că alegerile nu au fost legale. S-a folosit o chichiţă gen Şcoala Ştefan Gheorghiu, prin care prefectul a deveni şef de filială, dar nu ales de reprezentanţi ai organizaţiilor PSD, ci de social democraţi numiţi. În consecinţă, Natea este preşedinte interimar ales de nişte oameni numiţi şi nu reprezintă voinţa membrilor de partid din Mureş. Eventual doar frica de repercusiunile la care se dedă în ultima vreme. Lucian Savu ar trebui să iasă la bătaie. Deputatul Todoran să lase agricultura şi treburile Camerei în perioada de vară şi să facă politică independentă de Ovidiu Natea. Ioan Vasluian şi Tiberiu Sbârcea îl aşteaptă oricum la cotitură, iar Pop Ionică de Ungheni îl va trăda fără să stea prea mult pe gânduri, precum îi este obiceiul. Numai de ei depinde dacă vom avea prefect nou şi dacă altcineva va stabili scorurile pentru listele PSD din 2004.
5. Liberalii sunt tare supăraţi pe noi. Nu înţeleg de ce şi Opoziţia suportă acelaşi tratament aplicat celor aflaţi la Putere. Le amintesc subalternilor lui Stolojan că departamentul investigaţii abia acum lucrează conştiincios la afacerile şi aranjamentele Săgeţii. Ce am scris erau doar amintiri tratate cu deosebită eleganţă. Primul act al Furtunii, nu va fi ca-n Shakespeare, va fi declanşat săptămâna viitoare şi va fi un subiect cu reverberaţii naţionale. Tocmai la vârf. În sferele cele atât de înalte, încât uneori, dragii de ei, politicienii, uită cine au fost şi unde se pot reîntoarce. În 92 i-am înţeles, în 96 le-am plămădit valul care i-a adus la putere, în 2000 le-am făcut înfrângerea mai puţin dureroasă, dar după 13 ani de capitalism să te plângi că eşti tot sărac şi cinstit, este o minciună ordinară. Şi noi o să scriem “drept la ţintă”. Să nu vă faceţi iluzii. Precum Wilhelm Tell, nu o să ratăm.
6. Joi seara, la Crown Plazza, în Bucureşti, la seminarul “Publicitate naţională pentru presa locală” au participat 22 de ziare locale şi regionale şi 20 de agenţii şi clienţi de publicitate cu bugete de zeci de milioane de dolari. Regia de publicitate ARBO Media a organizat acest eveniment pentru a pune faţă în faţă presa locală (care, conform declaraţiei lui Alin Teodorescu, şeful IMAS, are 3 milioane de cititori pe zi) şi marile agenţii de publicitate din Bucureşti. Printre cele 22 de publicaţii selectate s-au numărat şi Bună ziua, Ardeal şi ZIARUL de Mureş…

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close