AutoSport

Hyundai România și Ţiriac Auto susţin sportul universitar

student sportAsociaţia Student Sport România, singura asociaţie care susţine sportul universitar din România, a  obținut sprijinul a două companii parte a Țiriac Holdings pentru dezvoltarea unui sistem viabil al sportului universitar în România. Hyundai Auto România și Ţiriac Auto vor susține activitatea operațională a asociației, în scopul organizării unui număr de peste 50 de turnee sportive dedicate mediului universitar.

„Suntem onoraţi de încrederea acordată de Grupul Ţiriac proiectului Student Sport România. Avem convingerea că împreună vom crea o lume mai bună prin sport. Știm că tinerii vor prinde curaj când vor înţelege că avem în echipa noastră un jucător atât de valoros”,  a declarat Adrian Socaciu, preşedintele Student Sport România.

După ce a fost iniţiatoarea proiectului de ţară Universiada de Vară 2021, Asociaţia Student Sport România îşi continuă activitatea principală de a organiza competiţii sportive axate pe 9 discipline (minifotbal, baschet, handbal, tenis de câmp, tenis de masă, cros, judo, ciclism XC și nataţie). Acestea se vor derula în perioada anului universitar 2015-2016. La evenimente sunt așteptați să se înscrie studenţi de la 75 de universităţi de stat şi private din toată ţara.

De asemenea, proiectul propune participanţilor şi o revistă tematică dedicată – „Student Sport Magazine”, o emisiune radio specială – „Radar Student Sport” şi un card care dă membrilor acces la „Student Sport Club”.

„Am încurajat și sprijinit cu fiecare ocazie proiectele cu tematică sportivă care pot aduce plus de valoare tinerilor. Cred cu tărie că sportul și disciplina pe care acesta o impune determină sănătatea unei societăți. Sper ca echipa Student Sport România să își ducă spre îndeplinire misiunea asumată. Aportul mediului privat în construirea unei baze solide pentru dezvoltarea sportului universitar este o necesitate pentru inițiativa Student Sport România”, a declarat Ion Țiriac.

Student Sport România este o asociaţie neguvernamentală, care susţine activ sportul universitar românesc. Din anul 2010, a iniţiat şi organizat o serie de competiţii sportive individuale şi pe echipe între studenţii din cadrul mai multor universităţi din România.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close