Religie Cultura

Ia românească, purtată cu mândrie de americani

Foto - Kate in Romania Kate Tritschler, o tânără în vârstă de 24 de ani din Chicago, a renunțat la job, familie, casă și prieteni și a decis să-și trăiască viața în următoarele luni într-un alt mod, călătorind și hoinărind prin Europa, cunoscând oameni și culturi noi, făcând practic ceea ce și-a dorit dintotdeauna. Pe lista destinațiilor alese de Kate s-a regăsit și România, o țară pe care aceasta o consideră interesantă și bogată, cu munți înalți și frumoși, vremea de aici fiind singura asemănare cu locurile ei natale.

„Îmi petrec timpul prin fiecare țară din Europa”

O lună va sta Kate în România, timp în care va încerca să ajungă în cât mai multe orașe și locuri, dar și să învețe lucruri noi despre cultura noastră. Pe Kate am zărit-o la Festivalul Văii Gurghiului, unde zâmbitoare și senină se bucura de natură și admira casele alegorice. Îmbrăcată într-o frumoasă ie, Kate s-a arătat de-a dreptul entuziasmată de festival, de porturile tradiționale românești, de obiceiuri, dar și de mâncare. A acceptat încântată să ne povestească despre șederea ei în România, subliniind că până să ajungă aici nu știa nimic despre țara noastră. „România mi se pare foarte interesantă, cultura este foarte bogată și sunt o mulțime de influențe diferite despre care nu știam înainte să vin și ele sunt de impact. Am 24 de ani și am renunțat la job-ul meu acum câteva luni pentru a călători în Europa o vreme, iar acum îmi petrec timpul prin fiecare țară din Europa, vreau să învăț multe lucruri noi, despre culturile țărilor în care n-am mai fost niciodată. În România voi sta o lună. Cel mai mult îmi plac aici munții. Vremea a fost în general frumoasă. A plouat destul de mult, dar mie îmi place ploaia. Vremea este asemănătoare cea de acasă. Mâncarea este foarte bună, dar grea. Eu nu sunt obișnuită cu o mâncare atât de grea, e diferită, dar tot e foarte bună”, a povestit zâmbind aceasta.

„România mi se pare diferită și interesantă”

Pasionată de istorie, tânăra a povestit că partea estică a Europei este o noutate pentru ea, considerând că nu este în general suficient explorată de americani. Aceasta a spus că fiecare cultură este unică în felul ei, la fel cum istoria poate fi văzută diferit de localnici. Despre europeni a auzit numai lucruri bune, că au o cultură bogată și că sunt oameni primitori, iar acum, odată cu popasul în România, i s-a confirmat ceea ce știa. „Partea aceasta a Europei este o noutate pentru mine, pentru că am mai fost în vestul Europei de câteva ori, dar cred că estul Europei nu este suficient explorat de americani și pentru mine este foarte interesant, mai ales că îmi place să învăț lucruri noi despre istorie și mai ales din punctul de vedere al localnicilor. Fiecare cultură e unică în felul ei și pentru mine este ceva nou să ajung în diferite țări și să le compar, să văd care sunt asemănările și diferențele. Știam că europenii au o cultură bogată, dar abia acum realizez cu adevărat impactul. România mi se pare foarte diferită și interesantă. Voi ajunge și în Belgia în curând”, a continuat Kate.

 

 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close