Sanatate

Intervenții pe cord deschis la Nova Vita

Centrul Medical Nova Vita din Târgu-Mureș a marcat trecerea în a doua parte a anului  prin începerea activității  în cadrul departamentului  de chirurgie cardiovasculară, a anunțat vineri, 2 august, Emilia Ștefan, specialist marketing al unității.

Echipa, coagulată de Horațiu Suciu și Radu Deac

Potrivit acesteia, principalii piloni ai proiectului sunt conf. univ. dr. Horațiu Suciu, șeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară de adulți și copii din Târgu-Mureș, și prof. dr. Radu Deac, care au strâns în jurul lor specialiști de clasă domeniu, precum și un colectiv de medici și asistente medicale din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare și Transplant din Târgu-Mureș. “Personalul dedicat și cu mare experiență în chirurgia cardiovasculară, terapie intensivă cardiacă și cardiologie asigură pacientului cardiac servicii intervenționale și de asistență de înaltă competență și siguranță. Specialiști din domeniul Anesteziei și Terapiei Intensive, coordonați de șef de lucrări dr. Kovacs Judit, ai Chirurgiei Cardiovasculare, coordonați de dr. Erno Jerzicska, au reușit în primele trei săptămâni ale lunii iulie un număr de șase operațiiâ€, a precizat Emilia Ștefan.

Evoluția pacienților, favorabilă

De asemenea, reprezentanta Centrului Medical Nova Vita din Târgu-Mureș a subliniat că pacienții, ale căror vârste sunt cuprinse între 62 și 83 ani, au beneficiat de intervenții pe cord constând în efectuarea by-pass-ului coronarian și schimbări de valve cardiace. “Evoluția celor șase pacienți este favorabilă, toți pacienții fiind externați cu o stare generală bună. De la începutul anului alți 70 de pacienți au fost operați de diferite afecțiuni vasculare – by pass carotidian, femuro – popliteu, aortofemural – în cadrul clinicii private mureșene. Activitatea de chirurgie cardiovasculară vine să completeze reușitele din cadrul departamentului de cardiologie intervențională, coordonat de dr. Suciu Ciprian, unde, de la inceputul activității și până în prezent au beneficiat de investigații și tratament peste 2.000 de paciențiâ€, a arătat Emilia Ștefan.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close