Educatie

Iulia şi Toni, Miss şi Mister „Gheorghe Marinescu”

1Iulia şi Toni sunt de miercuri, 28 octombrie, cei mai frumoşi şi mai talentaţi boboci ai Liceului Teoretic “Gheorghe Marinescu”. Ei sunt cei care au reuşit să cucerească titlurile supreme, de Miss şi Mister Boboc “Gheorghe Marinescu”, depăşind o concurenţă redutabilă într-un show care a bucurat atât bobocii, dar şi spectatorii prezenţi în număr mare în Casa de Cultură “Mihai Eminescu”.

2 Război pe talente

S-au calificat în urma unor preselecţii severe organizate dintre cei 86 de boboci ai liceului 9 perechi de tineri. Așadar, 9 perechi au încercat să tranşeze întrebări de când lumea: Magie sau iluzionism? Fetele sau băieţii? „Suntem siguri că nu vă veţi putea pune de acord. Ştim cu toţii că de mii de ani fetele nu au fost de acord cu băieţii, iar nici ei nu au fost prea convinşi de cele susţinute de acestea, deşi ele s-au folosit de toţi aşii din mânecă”, a sunat provocarea organizatorilor, tinerii claselor a XI-a. Aşa a pornit competiţia supremă dintre fete şi băieţi, una în care bobocii au încercat cu toţii să demonstreze cine e mai bun.

Şi au început în forţă demonstraţiile. Nu este o metaforă. Tinerii au început chiar cu o serie de 10 flotări la care, doamnelor, ţin să vă liniştesc că fetele nu ne-au făcut de ruşine. Entuziaste şi îmbujorate, au percutat la comandă şi au făcut o serie de toată frumuseţea. Băieţii au ridicat mănuşa şi au răspuns cu un număr de dans modern plin de avânt şi energie. Iar cu asta războiul a fost declanşat. Nu a fost însă un război pe viaţă şi pe moarte, ci pe talente, râsete şi admiraţie din partea publicului.

5 Tinerii nu cred în stereotipuri

Un public dealtfel la fel de frumos. Şi-au susţinut şi încurajat preferaţii, dar au şi ovaţionat cu fair-play fiecare număr reuşit. Un public care a demonstrat că la “Gheorghe Marinescu” există, în ciuda disputei seculare, un adevărat colectiv frumos şi care, în urma spectacolului şi a experienţelor comune, va deveni şi mai închegat. Disputa nu a putut fi tranşată. Asta, deşi fiecare a încercat să pluseze cu ce a avut mai bun şi chiar să demonstreze că ei nu cred în stereotipuri. Mara Chibelean ne-a încântat cu un număr de dans modern, la care Cosmin Mare a răspuns cu un număr de magie. Ştefana Macarie s-a bazat pe sunetul magic al viorii, Valentina a mizat pe dansul sportiv iar Cristina a dus magia pe tabla de desen, ridicând desenul la nivel de show. Şi dacă fetele au excelat la flotări, Daniel Sima a lăsat publicul cu gura apă după ce ne-a demonstrat că băieţii ştiu să gătească. Un număr absolut inedit, tânărul gătind chiar acolo, pe scenă, un apetisant pui thailandez declarat de toţi drept delicios.

3 Buni, doar împreună

Ecaterina a amintit de tradiţii interpretând un cântec popular ca o adevărată vedetă. Toni a mizat pe puterea comediei pentru a forţa decizia juriului, iar superba Iulia ne-a uimit cu un număr de dans de societate, făcând misiunea juriului şi mai dificilă. O decizie care a trebuit totuşi luată, deşi preşedintele juriului, directorul şcolii, Cristian Vulc, a subliniat că pentru el cu toţii sunt câştigători. Perechea Cristina Demeter – Andrei Archiudean au cucerit premiul de popularitate. Chiara şi Marian au luat bronzul, Ştefana Macarie şi efervescentul Dan Biriş argintul, iar trofeul suprem a ajuns la Iulia Mircea însoţită de Antonio (Toni)  Irimie. Şi până la urmă, care este răspunsul? Lumea e condusă de fete sau de băieţi? Tinerii câştigători au tranşat întrebarea. Extrem de emoţionaţi după ovaţiile publicului, au fost totuşi spontani când le-am lansat întrebarea. „Doar împreună suntem buni”, au răspuns la unison.

4Iar ca emoţiile competiţiei să răsufle, tinerii au încins o petrecere la Cuba Ground unde Genţiana,Thomas Pcz, Mc Ionutz şi Dj Vibe i-au pregătit de o nouă zi de şcoală.

 

 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close