EducatieEvenimentPolitic

Klaus Iohannis: „Va indemn sa va continuati cu succes menirea de a forma buni profesionisti”

Presedintele Klaus Iohannis a sustinut o alocutiune la Academia Tehnica Militara „Ferdinand I”, cu ocazia aniversarii a 70 de ani de excelenta in invatamantul politehnic militar.

„Prin seriozitate si implicare, prin nivelul de top al pregatirii academice, aveti o contributie semnificativa la buna cooperare interinstitutionala a specialistilor din toate structurile sistemului national de securitate. Modificarile radicale din ultimii ani ale mediului de securitate international au reliefat importanta strategica a asigurarii stabilitatii spatiului euroatlantic si a regiunii Marii Negre, care pe noi ne intereseaza extrem de mult. In aceasta regiune, Romania este un pilon solid si un partener credibil in cadrul Aliantei Nord-Atlantice si al Uniunii Europene. Noua arhitectura a apararii impune asigurarea unor resurse umane foarte bine pregatite, cu o dotare moderna si perfect interoperabile in sistemul de aparare colectiva aliat. Astfel, importanta institutiilor militare de invatamant, a profesorilor si cercetatorilor pentru nevoile operative ale Armatei Romaniei si ale industriei nationale de aparare creste exponential, pentru ca aici se pot dezvolta acele competente care sa raspunda in mod adecvat cerintelor de maine.

Anul acesta, Academiei Tehnice Militare i s-a conferit numele onorific de Ferdinand I, dupa numele primului rege al Romaniei Mari, un adevarat lider integrator, un simbol al unificarii, dar si al dezvoltarii si consolidarii statului roman modern. Este un motiv in plus de mandrie pentru toti studentii dumneavoastra, domnule rector. Sunt convins ca voi, dragi studenti, veti deveni ofiteri capabili sa va asumati rolul de conducator de activitati tehnico-economice militare si de lideri militari. Misiunea pe care o veti avea, de a asigura operativitatea tehnicii de lupta si a sistemelor din dotare pe teritoriul national si in teatrele de operatii, este una esentiala pentru Armata Romaniei.

Va indemn sa va continuati cu succes menirea de a forma buni profesionisti, printr-o pregatire tehnico-inginereasca la cele mai inalte standarde de competitivitate, atat pentru mediul militar, cat si pentru cel civil, in industria nationala de aparare. Nu am nici o indoiala ca, si in viitor, Academia Tehnica va educa studenti responsabili, competenti, altruisti si devotati, care sa contribuie la formarea unui sistem national de securitate performant, capabil sa-si indeplineasca misiunile constitutionale de aparare a tarii, precum si indatoririle asumate de Romania fata de aliatii si partenerii nostri, intr-un context operational complex. Va felicit si va urez sa ramaneti un reper national al educatiei militare si al educatiei morale!”, a sustinut Klaus Iohannis.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close