Economic

MC Trans, transporturi rapide şi sigure

AÎnfiinţată în urmă cu şapte ani de Mircea Cozma şi Cristian Straia, MC Trans SRL Târgu-Mureş a devenit în scurt timp unul dintre cei mai apreciaţi operatori care îşi desfăşoară activitatea pe piaţa transporturilor rutiere cu cisterne din România. Societatea este cunoscută pentru rapiditatea şi mai ales siguranţa cu care derulează fiecare transport, echipa MC Trans fiind alcătuită din personal specializat cu o vasă experienţă în domeniul transporturilor internaţionale rutiere cu produse vrac. „Clienţii şi partenerii noştri din diverse sectoare economice din România şi Europa apreciază profesionalismul, flexibilitatea şi capacitatea noastră de a identifica soluţii optime de transport, soluţii adecvate cerinţelor şi nevoilor fiecăruia dintre noi”, a explicat Mircea Cozma. „MC Trans, prin echipa sa tânără, dar foarte bine pregătită şi experimentată, garantează servicii de calitate, desfăşurate eficient şi la preţuri competitive, adaptate economiei în dezvoltare din România”, a adăugat Cristian Straia. În prezent, MC Trans este licenţiată de către Autoritatea Rutieră Română în transportul intern şi internaţional de marfă şi operează sub asigurarea CMR (Daune/Furt) în valoare de 25.000 euro/transport. „La cererea beneficiarului, în cazuri deosebite când valoarea mărfii transportate este mai mare, valoarea acestei asigurări poate fi majorată până la 50.000 euro/transport”, a precizat Mircea Cozma. „Efectuăm servicii de transport în întregul spaţiu european, indiferent de sens sau punct de încărcare/descărcare Uniunea Europeană, cu un tarif negociat pe kilometru sau cu preţ pe transport stabilit prin contract permanent sau negociere spot”, a completat Cristian Straia.

Interes pentru un punct logistic zonal

Cei doi parteneri au planuri îndrăzneţe în ceea ce priveşte dezvoltarea business-ului, printre proiectele de viitor numărându-se şi înfiinţarea unui punct logistic zonal. „Acum, deţinem o capacitate de stocare de 500.000 de litri, iar în timp intenţionăm să dezvoltăm un punct logistic zonal, un punct de distribuţie la volume mai mici a produselor chimice şi să integrăm acest viitor punct logistic cu parcul nostru auto. Ideal ar fi să „legăm” viitoarea noastră investiţie de un viitor parc industrial, pe partea de logistică, astfel încât să exploatăm cât mai bine potenţialul geografic al municipiului Târgu-Mureş, poziţionat strategic în centrul ţării. Vom încerca să reinvestim viitoarele noastre profituri într-un astfel de proiect, aşa cum am procedat de altfel în ultimii patru-cinci ani, perioadă de timp în care am investit permanent în utilaje aproximativ şase milioane de lei”, a dezvăluit Mircea Cozma.

 Flotă auto de ultimă generaţie

B Referindu-se la parcul auto, acelaşi partener al MC Trans a subliniat faptul că societatea deţine autocisterne de ultimă generaţie, inclusiv din anul 2014. „Flota noastră auto este alcătuită din maşini aflate într-o stare tehnică excelentă, iar în acest sens am investit şi în Ungaria unde avem o firmă unde suntem acţionari majoritari. Aproximativ 75% din parcul nostru auto este dedicat transportului de produse chimice, dar pe viitor avem încredere în dezvoltarea agricolă a ţării, astfel încât pe termen lung intenţionăm să investim şi în autocisterne dedicate produselor alimentare. Deţinem tot ce e necesar pentru a asigura servicii logistice, inclusiv de transvazare, iar în parcul auto avem numeroase maşini de ultimă generaţie, inclusiv din 2014. Ne dorim să continuăm investiţiile şi în acest sens aşteptăm o nouă lege prin care să fim stimulaţi, prin taxe mai mici, să reinvestim profitul pentru retehnologizare. Sperăm ca legislaţia să devină favorabilă pentru a reuşi asemenea investiţii”, a menţionat Mircea Cozma.

Dezvoltare în Ungaria şi Bulgaria

CTot la capitolul planurilor de viitor, Cristian Straia a dezvăluit că societatea intenţionează să deschidă un punct de lucru în Bulgaria, care să funcţioneze după modelul de succes al punctului de lucru care funcţionează în oraşul Bekecsaba din Ungaria. „Ca să acoperim cât mai bine partea de vest a ţării pe parte de transporturi şi piaţa din Ungaria, ţară unde suntem prezenţi, ne-am înfiinţat un punct de lucru la Bekecsaba, avem acolo un partener maghiar care ne reprezintă interesele. De asemenea, mai avem în plan să deschidem un punct de lucru şi în Bulgaria, după acelaşi sistem pe care îl avem în Ungaria, printr-un parteneriat, să ne găsim şi un administrator băştinaş care să ne reprezinte interesele şi să comunice cât mai bine cu noi”, a spus Cristian Straia.

Afaceri în creştere, an de an

Pe parcursul ultimilor patru ani, MC Trans a cunoscut o dinamică permanentă a cifrei de afaceri, de la 1,66 milioane euro în anul 2010, la 2,08 milioane euro în anul 2011, 3,08 milioane euro în anul 2012 şi 3,35 milioane euro în anul 2013. „În această perioadă, am îndeplinit 100% dintre contracte la timp şi în conformitate cu condiţiile semnate de părţi. Acest volum semnificativ de operare stă la baza garanţiei serviciilor de calitate pe care le putem oferi”, a arătat Mircea Cozma.

 

 

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close