Auto

Noul BMW Seria 3, la dealerii Automobile Bavaria din 20 septembrie

Cei 177 de cai putere consuma 5,1 l/km (mixt) si produc cele mai reduse noxe din clasa. Modelul este expus în showroom-urile din Brasov, Bucuresti, Otopeni, Cluj, Constanta, Craiova, Galati, Oradea, Sibiu, Târgu-Mures si Timisoara. BMW Seria 3 este cel mai bine vândut automobil premium din întreaga lume, iar prin lansarea noului model, acest avans va fi extins si mai mult. Modificarile specifice de design, aspect interior rafinat, o gama noua de motoare si inovatii în ceea ce priveste tehnologia tractiunii, siguranta si confortul, fac noul BMW Seria 3 mai atractiv ca niciodata. Cu tractiune spate, distributie echilibrata a sarcinii pe cele doua punti, precizie remarcabila a directiei si o tehnologie sofisticata a sasiului, BMW Seria 3 stabileste standarde de neegalat în ceea ce priveste dinamica în acest segment. În plus, placera unica de a conduce este combinata cu economia de combustibil si reducerea emisiilor poluante. Datorita tehnologiei BMW EfficientDynamics, noul BMW Seria 3 ajunge la un nivel extrem de redus al consumului de combustibil si al emisiilor de noxe, comparativ cu concurentii importanti din segmentul premium, fara ca acest lucru sa afecteze puterea masinii.

Sandu TUDOR

Sistemul inteligent 4×4 BMW xDrive îmbunatateste stabilitatea, dinamica si tractiunea. Noua functie suplimentara DSC cu interventie controlata a frânelor, inclusiv compensarea cuplului, sporeste stabilitatea în viraje. Sistemul BMW xDrive este disponibil optional pentru cinci motoare din dotarea versiunilor BMW Seria 3 Sedan si BMW Seria 3 Touring, precum si pentru BMW 320xd.

Noile caracteristici în domeniul transmisiei includ sistemul de tractiune integrala controlat electronic BMW xDrive, optimizat suplimentar. Cel mai inteligent sistem 4×4 distribuie variabil forta de tractiune între rotile fata si cele spate, în rapoarte care variaza de la 0 la 100%, îmbunatatind dinamica, stabilitatea si tractiunea. BMW xDrive este disponibil acum pentru cinci variante de motorizare.

Noul BMW Seria 3 are cea mai extinsa gama de motorizari din segment.

Sunt disponibile cinci propulsoare pe benzina si tot atâtea diesel, cu putere cuprinsa între 105 kW/143 CP (pentru BMW 318i si BMW 318d) si 225 kW/306 CP (pentru BMW 335i).

Toate motoarele dispun de tehnologia BMW EfficientDynamics: regenerarea energiei de frânare (Brake Energy Regeneration), functia Auto Start/Stop, afisarea punctului de schimbare a vitezelor, controlul inteligent al unitatilor auxiliare electrice pentru reducerea consumului de energie si aerodinamica activa, flapsuri automate ale prizelor de aer. În plus, nivelurile consumului si emisiilor sunt de neegalat, comparativ cu principalii competitori. BMW 318d, BMW 320d, BMW 330d si BMW 330xd se încadreaza deja sub pragul viitoarelor norme EU 5 cu privire la noxe.

Un motor diesel cu sase cilindri dispusi în linie a fost dezvoltat pentru BMW 330d: carter din aluminiu, injectie directa common rail ajunsa la a treia generatie, cu injectoare piezo si o presiune maxima de injectie de 1.800 bari, turboalimentare cu geometrie variabila a turbinei; Putere 180 kW/245 CP, cuplu maxim 520 Nm; filtru de particule diesel si convertor catalitic de oxidare în dotare standard; norme EU 5 pentru emisii.

Echiparea interioara este rafinata, elementele de operare au un design nou, iar culorile si materialele sunt perfect armonizate. Combinatia suprafetelor convexe si concave, caracteristica exteriorului, este continuata si la interior.

Noua generatie a sistemului de operare BMW iDrive este completata de sisteme optionale de navigatie: controller iDrive Controller optimizat ergonomic pentru controlul si selectia functiilor, oferind operarea facila pentru o selectie mai rapida si mai intuitiva a meniului. Marcajele sunt functionale, usor de programat, fiind mai simplu de actionat. Sistemul de navigatie Professional are functii extinse pentru introducerea destinatiilor, planificarea traseelor si afisarea hartilor.

Noul BMW Seria 3 are sisteme de siguranta complexe, cu o structura foarte solida a caroseriei, cai definite pentru impact, utilizare selectiva a otelului ranforsat si a elementelor speciale de deformare. Dotarea standard include sase airbaguri, centuri automate cu prindere în trei puncte si tetiere pentru toate locurile, precum si tetiere active în caz de accident pentru locurile din fata.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close