Eveniment

Orga deschide noua stagiune la Filarmonică

După ce melomanii târgumureșeni s-au bucurat de un un concediu binemeritat „la munte sau la mare, în țară sau peste hotareâ€, aceștia sunt așteptați la început de septembrie  la deschiderea noii stagiuni a filarmonicii  care  debutează cu un festival internațional de orgă prilejuit de centenarul construirii Palatului Culturii și orgii din sala mare. Primul moment muzical al noii stagiuni va fi joi, 4 septembrie, ora 19.00, la Sala Mare a Palatului Culturii cu recitalul de orgă susținut de Pálúr János (Ungaria).

Organist de top în Ungaria

Maestrul János Pálúr, profesor și titular al clasei de orgă de la Universitatea de Muzică Franz Liszt din Budapesta este cotat la ora actuală ca fiind cel mai bun organist maghiar. În cei aproape douăzeci de ani, János Pálúr a cântat în concerte în Ungaria, Austria, Germania, Franța, Olanda, Italia, Elveția, Finlanda, Marea Britanie, Bulgaria, Slovacia, România, Polonia, Rusia, Japonia și Statele Unite ale Americii. A realizat numeroase înregistrări, inclusiv lucrările integrale pentru orgă ale lui Schumann și Duruflé. Este cunoscut ca un prodigios compozitor și renumit improvizator.

Compoziții proprii și impovizație liberă

Programul recitalului de joi seara de la Palatul Culturii va cuprinde lucrările “Wer nun den lieben Gott lässt waltenâ€, improvizație notată (Pálúr János),  Simfonia pentru orgă nr. 6, op.42/2 (Ch.-M.Widor), “Jesu bleibet meine Freude†– coral din Cantata nr.147 – transcripția lui M.Duruflé (J.S.Bach), completate cu momente de improvizație liberă.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close