Auto

Originalul Ssangyong Actyon

Concesionarul autorizat Autoverona in judetul Mures, pentru marcile Fiat Alfa Romeo si Ssangyong, Autoverona, s-a prezentat saptamana trecuta in fata presei cu un model care cu certitudine va atrage atentia multor iubitori de SUV.

Directorul general al Autoverona, Vagacs Keresztes Zsombor si directorul de marketing, Alexandru Luca au fost cei care au facut o prezentare modelului Actyon, al marcii Ssangyong.

“Suntem siguri ca aceasta masina va spori si mai mult interesul muresenilor pentru marca Ssangyong. Este o masina reusita, care poate multumi si cele mai exigente gusturi in materie de SUV”, a spus, printre altele, directorul Vagacs Keresztes Zsombor, in timp ce Alexandru Luca a oferit o serie de detalii tehnice, care au scos in evidenta principalele caracteristici ale masinii.

Noul model SSanyong este un Sport Utility Vehicle compact ce introduce un concept de design inedit. O imbinare fericita intre forta unui SUV si eleganta unei limuzine.

Liniile ferme, dar armonioase, de pe exteriorul masinii ce sugereaza vitalitate si aventura, sunt completate cu un interior modern, alcatuit din materiale de calitate.

La capitolul performanta, trebuie mentionata utilitatea masinii atat pe trasee off-road, cat si pe sosea. Sistemul de suspensii de tipul multilink la puntea spate asigura o rulare confortabila pe asfalt, in conditiile unei stabilitati remarcabile. Structura pe sasiu rigid ofera un nivel superior de siguranta la impact si confera masinii robustete. Dotat cu reductor, Actyon se poate aventura dincolo de limitele ce stau in calea majoritatii concurentilor directi, bazandu-se pe unghiurile de atac, iesire si rampa de 26, 29 si, respectiv 20- de grade, garda la sol fiind de 19 cm. Prin simpla actionare a unui buton, se trece de la tractiunea de 2WD la 4 WD si, daca e cazul, la 4 WD cu rapoarte reduse, solutie pentru tractiunea 4×4.

Puternicul motor turbo-diesel foloseste a treia generatie a tehnologiei CommonRail si are un consum combinat foarte bun: 7,8 litri.

Siguranta…

Controlul electronic al stabilitatii ESP de care dispune Ssangyong Actyon incorporeaza sistemele ASR, ABD, BAS HDC si un performant sistem anti-rasturnare Active Rollover Protection. Airbagurile frontale si cele de tip perdea sustin siguranta pasiva, alaturi de centurile cu pretensionare si retinere graduala. Geamurile laterale cu senzori de obstacol, oglinda retrovizoare cu efect antiorbire si senzorii de parcare sunt alte elemente care sporesc siguranta.

Conforul este un alt punct forate al masinilor Ssangyong. Aici amintim, printre altele, climatizarea electronica ce monitorizeaza temperatura din habitaclu, cea exterioara si radiatiile solare, volanul reglabil manual, scaune cu posbilitatea reglarii electrice, cu memorie, scaune ergonomice incalzibile electric etc.

Ca date tehnice putem oferi cateva repere: lungime totala – 4,455 mm, inaltimea totala – 1, 735 mm, latimea totala – 1,880 mm, ampatament – 2,740 mm, masa totala – 2,520 kg, combustibil – diesel, capacitate – 1,998.

Pentru Ssangyong Actyon preturile incep de 17.548 Euro CIP.

Muresenii care vor sa testeze performantele originalului Ssangyong Actyon pot apela la serviciile consesionarului Autoverona.

De ce Ssangyong ?

Numele adoptat de constructorul coreean in anul 1988 isi are originea intr-o legenda orientala despre doi dragoni inseparabili care au asteptat timp de 1000 de ani pentru a putea zbura catre raiul dragonilor.

Pentru aceasta le era necesar cate un cintamani fiecaruia dintre ei, insa, la sfarsitul celor o mie de ani, zeul cerului le-a trimis doar unul singur.

Fiecare dragon l-a indemnat pe celalalt sa foloseasca acel cintamani pentru a-si indeplini visul, pana cand a trecut prea mult timp si nici unul nu a mai putut sa plece.

Impresionat, zeul cerului le-a mai trimis dragonilor un cintamani si cei doi dragoni au ajuns in rai impreuna.

SsangYong intruchipeaza prin inovatie si tehnologii performante caracterul puternic al dragonilor legendari.

Istoricul marcii

1954 – este fondat conglomeratul industrial Hadonghwan Motor Co. ce va prelua mai tarziu numele de SsangYong si incepe productia autovehiculelor comerciale de tipul camioanelor si autobuzelor

1986 – este achizitionata Keohwa Motors, companie specializata in productia de autoturisme 4×4

1988 – compania preia numele de SsangYong si este lansat modelul Korando Family, primul SUV fabricat in Korea

1991 – incepe colaborarea cu Mecedes-Benz pentru motoarele diesel si pe benzina

1993 – se lanseaza modelul Musso 4WD

1997 – SsangYong lanseaza pe piata limuzina de lux Chairman

2001, septembrie – are loc lansarea modelului Rexton

2003 – lansarea noului Chairman si a noului Rexton

2003, mai – apare pe piata modelul Rodius

2005, mai – SsangYong lanseaza Kyron

Autoverona

Concesioanr Autorizat Fiat, Alfa Romeo si Ssangyong

Corunca, Sos Sighisoarei 395/T

Tel: 0265-251674

email: autoverona@rdslink.ro

www.autoverona.ro

Florin Marcel

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close