Auto

”Passat B6 va democratiza luxul”

Săptămâna trecută, la Târgu Mureș s-a desfășurat un important eveniment al anului din lumea auto: lansarea națională a celei de-a șasea generație a modelului Volkswagen Passat.

Unul din cele mai importante modele de mașini a fost lansat la Târgu-Mureș. Evenimentul s-a desfășurat joi și vineri, prilej cu care colegii din presa națională au condus noua creație a mărcii Volkswagen de la București până în orașul nostru. Seara s-a încheiat cu o petrecere în cetate, iar a doua zi, înainte de plecare a avut loc o conferință de presă.

Despre noul Passat se pot spune multe, dar ne vom limita la cele mai importante aspecte. În materie de design, Passat B6 este o adevărată lecție. Are o înfățișare nouă, dar în același timp se poate ușor observa că e vorba de un Passat care, ciudat, reușește să țină pasul și cu noile tendințe de design.

Din opt motoare, șapte folosesc injecția directă, tehnologie datorită căreia se obține performanță la un consum redus. Cel mai puternic, un 3,2 litri V6-FSI oferă 250 de cp, în timp ce “mezinul”, un 1,6 cu patru cilindrii dezvoltă 102 cp. Cei care au apucat să-l conducă au avut numai cuvinte de laudă atunci când s-au referit la ținuta de drum și confortul ridicat. De fapt, și Brent Valmar, directorul importatorului Porsche România, spunea la conferința de presă că “noul Passat are rolul de a democratiza luxul”, prin nivelul ridicat de dotări oferite în varianta standard de echipare. Nerăbdători până la lansare 200 de clienți au achiziționat deja noul Passat fără cel puțin să-l vadă înainte, iar targetul este de 2500 de bucăți vândute. Dacă merită sau nu este o decizie care vă aparține.

Pe plan local dealerul Auto Top va lansa noul Volkswagen Passat la Târgu Mureș joi, 14 aprilie la ,orele 18.45, după care îl veți putea admira și în showroom.

Cătălin HEGHEȘ

Istoricul modelului Passat

v 1973 Apare primul model de Passat, cel care introdus la Volkswagen tracțiunea pe față.

v 1978 Este lansat un motor de 2 litri diesel de 60 cp care s-a bucurat de un mare succes.

v 1982 Passat este echipat în premieră cu un motor turbo-diesel.

v 1985 Este introdus catalizatorul asistat de calculator.

v 1990 Este anul în care s-au adunat peste 5 milioane de modele vândute.

v 1991 Anul în care a fost dezvoltat puternicul VR 6 de 174 cp, cu care Passat atingea 225 km/h

v 1993 Numele Passat se leagă pentru prima dată de TDI, mai exact de un motor de 90 cp care consuma doar 5 litri/100km.

v 2003 Passat se producea în 4 uzine și se strâng peste 12 milioane de mașini vândute.

v 2004 Motoarele TDI devin cele mai căutate motoare.

v 2005 Este lansat Noul Passat, cel mai luxos de până acum.

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close