Stil de viata

Pierce-ul în ureche și cât de mult s-a schimbat acesta de-a lungul timpului

Probabil pierceing-ul de la care a pornit totul în lumea modernă este acel clasic piercing ureche. Urechile aproape a tuturor fetelor erau găurite la tăierea moțului sau chiar la doar câteva luni sau săptămâni de la nașterea acestora. Un piercing ureche obișnuia să fie ceea ce diferenția un bebeluș fată de un bebeluș băiat, asta pe lângă modul în care obișnuiau să fie cumpărate hainele în roz și albastru.

Astăzi, un pierceing nu mai este nici pe departe un simbol al fetelor, un accesoriu care să fie purtat doar de ele în partea de jos a lobului urechii. În primii ani de viață, tradiția totuși se păstrează aceeași, însă, odată cu avansarea în vârstă toate aceste lucruri clasice se schimbă. Există din ce în ce mai multe modele de cercei purtați în urechi, dar și tot mai multe zone ale urechii în care aceștia pot fi purtați. Astfel în următoarele rânduri am ales să prezentăm cele mai întâlnite pierecing-uri pentru ureche în ziua de astăzi, tipuri întâlnite atât la fete, cât și la băieți.

Pierceing ureche în lob

Încă cel mai întâlnit tip de piercing ureche este cel din lobul urechii. Acesta poate fi realizat prin simpla găurire a urechii și introducerea unui cercel (indiferent de modelul acestuia), dar poate fi și un proces mai îndelungat. Când vorbim de acest proces îndelungat ne referim strict la flash-uri. Flash-ul este acel cercel circular ce dă aspectul unei găuri în ureche. Pentru a putea ajunge la flash-uri de mari dimensiuni, procesul trebuie să fie unul treptat, grosimea accesoriului fiind modificată treptat, din milimetru în milimetru.

Pierceing industrial

Probabil unul dintre cele mai spectaculoase pierceing-uri ureche este și va rămâne industrialul. Acesta este acea “tijă” plasată oblic în partea superioară a urechii. Pentru a putea urta un astfel de cercel, este necesară realizarea d ouă găuri în cartilajul urechii, lucru care face ca acesta să fie unul din pierceing-urile cel mai dureros de realizat, chiar și atunci când artistul are o mână fină și foarte bine formată. Cu toate acestea, oamenii iubesc acest accesoriu în ureche.

Piercing-uri snug, tragus și helix

Tot în cadrul urechii întâlnim și pierceing-uri de mai mici dimensiuni decât cele deja menționate. Astfel, putem vorbi de piercing-urile de tip snug (în zona interioară a urechii), tragus (în micul lob ce acoperă interiorul urechii) și helix (pierce circular, în general, realizat în zona suoerioară a urechii). Aceste se realizează de obicei de către persoanele pasionate de arta pierceing-ului și nu sunt tocmai cele mai populare și întâlnite tipuri de cercei, ele negăsindu-se în mase mari de oameni cum sunt cerceii din lobul urechii.

Unde îmi pot realiza piercing-uri de încredere în București?

Dacă sunteți în căutarea unui salon de încredere în capitală, vă recomandăm cu căldură echipa Inkstar. Aceștia au o experiență vastă în realizarea unei game foarte largi de pierceing-uri și tatuaje, lucrând zilnic în a-și îmbunătăți tehnicile. La ei vă puteți realiza oricare din tipurile de piercing-uri discutate, dar de asemenea puteți să apelați la ei și pentru un pierce nas, sprânceană sau în aproape orice altă zonă a corpului ce permite acest lucru. Pentru a observa o serie din lucrările realizate de aceștia, vă invităm să accesați inkstar.ro.

Date de contact:

Telefon: +40 729 987 932

E-mail: contact@inkstar.ro

Adresa: Calea Victoriei 18, Pasajul Vilacrosse, Sector 1

Show More

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close